Exchange-ul Huobi a anunțat sâmbătă că rețeaua sa proprie, Huobi Chain, a fost lasată cu succes pe testnet. Noul blockchain a fost dezvoltat în colaborare cu furnizorul de protocol layer 1 Nervos.

Huobi a declarat că noua rețea va permite companiilor și autorităților de reglementare să stabilească regulile pentru spațiul DeFi emergent.

„Cu Huobi Chain, dorim să oferim cadrul descentralizat care să faciliteze colaborarea la nivelul întregii industrii, care este esențial pentru adoptarea pe scară largă a DeFi”,

a declarat Ciara Sun, vicepreședinte Huobi pentru afaceri globale.

Entitățile din sectorul serviciilor financiare, inclusiv băncile, vor putea utiliza Huobi Chain pentru a dezvolta aplicații DeFi care respectă legislația KYC/AML. Aceste proceduri sunt integrate din start în blockchain, conform declarațiilor companiei.

Huobi Chain foloseste DPOS

Tehnologia ar permite autorităților de reglementare să mențină supravegherea înregistrărilor prin algoritmul delegated proof-of-consensus (DPOS). Un sistem de identificare descentralizat (DID) permite utilizatorilor să creeze profiluri de identitate care pot fi acceptate și verificate de către autoritățile de reglementare din mai multe jurisdicții.

Huobi urmărește ca blockchain-ul să fie utilizat în domenii precum emiterea de active tokenizate, plăți, verificarea identității și împrumuturi.

Huobi Chain va suporta mai multe criptomonede, dar tokenul nativ al exchange-ului din Singapore va fi singurul token utility al protocolului. Suportul pentru alte tipuri de active digitale va fi adăugat în timp.

Tokenul nativ Huobi se tranzactioneaza in jurul valorii de 4,73 $.

Lansarea rețelei principale a Huobi Chain va avea loc la sfârșitul acestui an. Un purtător de cuvânt al Huobi a declarat că firma nu a inițiat încă discuții cu băncile sau alte instituții financiare. Aceasta va fi următoarea etapă după ce reteaua va trece cu succes de faza beta publică.

CryptoZZ