PepsiCo și Starbucks implementează blockchain

Tehnologia blockchain este adoptată de doi noi giganți pentru gestionarea proceselor de aprovizionare.

PepsiCo a anunțat că a încheiat recent un proiect pilot de succes realizat în colaborare cu compania MindShare. Blockchain a îmbunătățit eficiența procesului de aprovizionare cu peste 28%.
Proiectul s-a derulat cu ajutorul smart contracts dezvoltate pe blockchain-ul Ziliqa.

În același timp, Starbucks a anunțat că va utiliza blockchain-ul Microsoft Azure pentru a urmări producția și livrarea de cafea. Inițiativa a fost anunțată încă din 2018 și va implica monitorizarea fermierilor din Costa Rica, Columbia și Rwanda.

Zvonuri de aprobare a ETH futures de către CFTC provoacă o creștere de 10% a prețului

În ultimele 24 de ore, Ethereum a înregistrat o creștere de preț de 10% și se tranzacționează la peste 177$. Evoluția se datorează zvonurilor că autoritatea financiară americană CFTC va aproba tranzacționarea de futures ETH.

Știrea a fost publicată de Yahoo Finance, fără a menționa însă surse oficiale. Aparent, CFTC este dispusă să aprobe o propunere de ETH futures similară ce cele aprobate deja pentru Bitcoin în decembrie 2017.

O astfel de mișcare ar face ca tranzacționarea de derivative Ether să devină accesibilă pentru investitorii instituționali din Statele Unite.

O singură adresă BCH, responsabilă de mai mult de jumătate din tranzacții

Datele Bitcoin Cash Block Explorer relevă că o singură adresă este responsabilă de mai mult de jumătate dintre tranzacțiile cu BCH. Contul ce a devenit activ pe 8 aprilie a realizat peste 587.000 de tranzacții de valoare mică. Per ansamblu, adresa a primit 81.000 BCH și a trimis 77.000 BCH.

De la crearea acestei adrese, blockchain-ul BCH a procesat 1.17 milioane de tranzacții – aproximativ jumătate provenind din acest portofel.

Frecvența tranzacțiilor ar putea sugera că cineva încearcă să ridice numărul de tranzacții pentru a face rețeaua să pară mult mai ocupată decât este de fapt, după cum s-a comentat în comunitate.

În prezent, prețul BCH este de aproximativ 293$, în timp ce Bitcoin a depășit valoarea de 5930$.

WeChat interzice tranzacționarea cu criptomonede începând cu luna iunie

Aplicația chineză de social media și plăți WeChat și-a actualizat politica, interzicând tranzacțiile cu criptomonede pe platfomă. Modificarea va intra în vigoare începând cu data de 1 iunie.

Revizuirea politicii prevede că “comercianții nu pot să se angajeze în tranzacții ilegale, cum ar fi vanzarea și cumpărarea de valute digitale sau emiterea de tokenuri”. Sunt interzise de asemenea alte activități precum pornografia și jocurile de noroc.

China are reguli deosebit de stricte atunci când vine vorba de criptomonede, fiind interzisă tranzacționarea acestora. Este foarte probabil ca schimbarea de politică a WeChat să se datoreze presiunii guvernamentale.

WeChat este un canal dominant pentru tranzacțiile de tip over-the-counter (OTC) în China. Interzicerea acestui tip de tranzacții ar putea afecta lichiditatea din regiune.