Creșterea fabuloasă a bitcoinului continuă. Prețul a spart prag după prag, în cel mai alert ritm din istorie.

Ieri, prima criptomonedă din lume după capitalul de piață a ajuns la 15 058 de dolari. În ultimele 24 de ore, prețul a crescut cu peste 1500 de dolari. Conform CoinMarketCap, criptomoneda a avut o creștere de 25% de ieri până astăzi.

Teoria principală în legătură cu creșterea uimitoare a bitcoinului este introducerea bitcoinului pe piețele instituționale. Bitcoinul urmează să fie introdus ca produs de bază pentru contractele future la cei mai mari operatori bursieri din lume. Printre aceștia se numără NASDAQ, CME și CBOE.  Atât CBOE cât și CME Group urmează să lanseze contracte future pe 10 decembrie, respectiv 17 decembrie. Odată cu acest important pas al industriei, bitcoinul își păstrează poziția cel puțin până la listarea de duminică pe platformele CBOE. Acestea fiind spuse, analiza tehnică pentru prețul bitcoin studiază felul în care moneda ar putea să se confrunte noi nivele de rezistență în jurul prețului de 16 800 de dolari.

Ce indică analiza tehnică pentru prețul bitcoin

Oscilatoarele RSI și Stocastica indică, așa cum era de așteptat, condiții de supracumpărare. De fapt, cifra RSI a intrat în zona de supracumpărare încă de pe 4 decembrie și de patru zile a rămas peste această linie.

Extensia Fibonacci 127,2% față de luna noiembrie a creat o rezistență la 16 194 de dolari, pe care bitcoinul a spart-o în cursul zilei de ieri. Următoarea rezistență solidă este la 18 261 de dolari (261,8% Fib față de minimele din septembrie).

Suportul se vede la 12 476,51 (161,8% Fib față de aceeași minimă din luna septembrie).

Mișcările medii pe 5 și 10 zile sunt divergente, ceea ce sugerează că orice retragere ar fi temporară.

analiza tehnică pentru prețul bitcoin

Investitorii și comunitatea sunt încântați de creșterea criptomonedei, dar pe canalele de socializare investitorii și utilizatorii nu sunt tocmai liniștiți în legătură cu ritmul creșterii.

Totuși, astăzi rețeta pentru o corecție tehnică importantă lipsește. Istoria ne arată că bitcoinul suferă de obicei lichidări masive după confirmarea unei divergențe RSI a urșilor. Totuși, graficele nu arată încă așa ceva.

În trecut, bitcoinul a avut retrageri după ce RSI și Stocastica au ieșit din aria de supracumpărare. Deocamdată, ambii indicatori arată condiții de supracumpărare, dar continuă să crească.

Bitcoinul ar putea să crească către 18 800 și poate chiar mai mult.

O retragere la 11 000 nu este cu totul exclusă, dar scăderi sub mișcarea medie pe 10 zile la 11 500 ar fi cel mai probabil temporare.

Deocamdată, este puțin probabil să vedem o corecție semnificativă. Aceasta ar putea să aibă loc doar dacă se confirmă o divergență de preț RSI a urșilor și/sau dacă RSI și Stocastica ies din supracumpărare.

Te interesează analiza tehnică pentru prețul bitcoin ? Scrie-ne în comentarii și vom continua să aducem în limba română analize la zi pentru mișcările de preț.