Bitfinex, unul dintre cele mai active exchange-uri cripto, a eliminat cerința minimă de investiție de 10.000 $. Decizia are potențialul de a atrage mai mulți investitori interesați să tranzacționeze cu criptomonede.

Jean-Louis van der Velde, CEO la Bitfinex, a declarat:

“Pur și simplu nu am putut ignora nivelul în creștere al cererilor de acces la comerțul pe Bitfinex din partea unui grup mai larg decât cel al clienților noștri tradiționali. În ultimele șase luni am făcut eforturi pentru a pregăti platforma noastră pentru un nou val de conturi de clienți și acum suntem în măsură să deschidem Bitfinex unui public mai larg. Prin renunțarea la cerințele noastre minime de capital, singurele limite sunt stabilite acum de către comercianții înșiși. “

Principalul susținător al Tether

Bitfinex rămâne una dintre cele mai influente platforme de tranzacționare, cu o conexiune proeminentă la criptomoneda stabilă Tether (USDT). Cu toate acestea, Bitfinex oferă, de asemenea, tranzacții fiat-to-cripto pentru dolari americani, euro, lire sterline și yeni japonezi.

Utilizatorii care doresc să tranzacționeze pe plaformă trebuie să treacă mai întâi prin procesul de identificare KYC.

Prețurile de pe platformă sunt bazate în prezent pe USD și are o piață separată pentru USDT cu un curs de schimb variabil. În trecut, perechea USD / USDT de pe Bitfinex a avut un preț fix.  Acest raport s-a schimbat după ce compania Tether a recunoscut că emisiunea USDT nu a fost susținută de fiat, ci de active, inclusiv datorii.

Bitfinex găzduiește 10% dintre tranzacțiile cu Bitcoin

În prezent, Bitfinex a arătat o relație bună între vizite și volume, pe baza cercetării TIE. Comparativ cu noile exchange-uri, majoritatea volumelor Bitfinex au fost considerate realiste.

Potrivit datelor CryptoCompare, Bitfinex găzduiește aproximativ 10% din volumele de tranzacționare ale BTC, cu o influență mult mai mare în trecut. Tranzacționarea BTC / USDT ocupă până la 75% din volum.

Exchange-ul nu mai este titularul principal al USDT, deoarece majoritatea criptomonedelor stabile se află pe platforma Binance. Portofelele Binance dețin acum peste 800 milioane USDT, în timp ce Bitfinex deține acum doar 22 milioane USDT.