Prețul bitcoin pare pregătit să își continue creșterea. Și-a creat o zonă de suport la punctele de inflexiune pe termen lung. Recent am avut o formațiune de tip spinning top a candelei, ceea ce înseamnă pendulări mari ale prețului (fitile lungi), în timp ce candela propriu-zisă are un corp mic. Această structură arată de obicei indecizie pe piață.  Așadar, foarte relevantă o să fie următoarea candelă de la sfârșitul zilei. Probabil corecția prețului bitcoin s-ar putea încheia în perioada următoare.O creștere peste nivelul de retragere Fibonacci ar putea să atragă mai mulți cumpărători în ecuație.

Semnale ale indicatorilor tehnici

În ciuda lichidării foarte abrupte, mișcarea medie simplă pe 100 de zile este deasupra celei pe 200 de zile, dacă ne uităm pe graficul pe zile. Asta confirmă că cea mai fragilă rezistență ar fi cea superioară și ar putea să se încheie corecția prețului bitcoin și să avem o ușoară creștere.

Pe lângă asta, cele două mișcări medii continuă să se distanțeze una de alta, ceea ce îneamnă că taurii prin elan. Mișcarea medie pe 100 de zile s-a menținut și ca suport dinamic.

Următoarea candelă zilnică ar putea să se închidă deasupra structurii spinning top despre care vorbeam mai devreme și să confirme că am încheiat corecția prețului bitcoin. De aici încolo, prețul bitcoin ar putea să meargă la zona de interes, în jur de 13 000 de dolari. O creștere mai consistentă ar putea să testeze maxime  mai aproape de 16 000 de dolari.

Stocastica începe să crească, deși nu a intrat deloc în zona de supravânzare. Asta sugerează că taurii sunt nerăbdători să profite de prețurile mai mici. Cifra RSI pare să mai aibă loc de o scădere. Asta înseamnă că și prețul ar putea să mai pice puțin.

corecția prețului bitcoin

Factorii pieței

Știrea că Bitconnect se închide le-a amintit traderilor că bitcoinul este stabil comparativ cu altcoinurile rivale, care ar putea să se dovedească a fi doar niște escrocherii. Până acum, se pare că testarea nivelului psihologic major de 10 000 de dolari a atras mai mulți cumpărători care vor să intre pe piață la prețuri mici.

Cu toate astea, unii analiști au remarcat că prețul bitcoin nu a scăzut la minime încă și că ar putea să testeze minime apropiate de 5000 de dolari. Scăderea a fost pusă pe seama interdicției în China și Coreea de Sud. Mulți cred însă că până acum am avut condiții de supracumpărare.

Acestea fiind spuse, nu este de mirare că bitcoinul a scăzut. Este posibil să vedem presiune de cumpărare la nivele mai mici.