Moneda bitcoin a crescut peste 12 000 de dolari pe 5 decembrie, în jurul orei 16:30, ajungând la noi maxime anul acesta. Criptomoneda a crescut cu peste 900% în 2017 și încă nu a avut corecția majoră pe care unii analiști o așteaptă.

Bitcoinul ajunge la 12 000 de dolari, cu 200 de miliarde capital de piață

În ultimele câteva zile, volumul de tranzacții pentru moneda bitcoin a crescut la fiecare 24 de ore. Zilnic se tranzacționează echivalentul a 5-9 miliarde de dolari. Acum două zile, moneda bitcoin a crescut la aproape 12 000 de dolari. Ieri, taurii au reușit să împingă prețul și mai sus, depășind alt număr rotund și intrând într-un teritoriu nou. În acest moment, primele cinci schimburi care tranzacționează cei mai mulți bitcoini sunt Bitfinex, Bithumb, Hitbtc, GDAX și Binance. La 12 000 de dolari per fisă, capitalul de piață a ajuns la 200 de miliarde de dolari.

Indicatorii tehnici

Graficele de preț arată taurii pe piață, dar avem rezistență puternică peste noul turn de observație. Comenzile indică faptul că vom avea lichidări consistente în jur de 12 500 de dolari.

Mișcarea Medie Simplă (SMA), atât pe termen scurt (100) cât și pe termen lung (200) are un spread foarte larg. Deocamdată, acest lucru indică faptul că cumpărătorii vor încerca cel mai probabil să crească prețul sau să facă o consolidare în zona curentă.

moneda bitcoin a crescut

Atenție la rezistență masivă între 12 250 și 12 500 de dolari. Dincolo de aceste prețuri, avem cer senin.

Dacă urșii reușesc să cucerească piața, comenzile arată un prag undeva la 11250-11400.

Oscilatorul RSI merge pe laterală, ceea ce arată o consolidare. Totuși, stocastica indică contiții de supracumpărare.

Contracte future. Ce ne aduce…viitorul

Mulți traderi cred că optimismul pieței este condus de piețele future bazate pe bitcoin. De exemplu, CBOE o să înceapă tranzacțiile de derivative în weekendul acesta, iar CME group va introduce în weekendul următor derivative bitcoin.

Pe lângă cele mai mari schimburi FX din lume care încep să lucreze cu bitcoinul, urmează și alte instituții financiare. NASDAQ și JP Morgan au spus că vor oferi derivative bitcoin. Tokyo Financial Exchange plănuiește la rândul său să scoată contracte future pe piața japoneză.

Mai mult, companiile TD Ameritrade și Ally Invest iau în calcul varianta, pentru viitorul apropiat.

Utilizatorii cred că aceste aspecte vor crea și mai mare cerere de bitcoin, într-o perioadă în care investitorii mainstream încearcă să împingă nivelele de preț mai sus.

Utilizatorii sunt evident încântați de performanța fenomenală. Ca de obicei, o mare parte din altcoinurile de top au fost ridicate și ele de bitcoin. Mulți cred că intrarea Wall Street-ului pe bitcoin ar putea să împingă prețul și mai sus, terminând anul cu artificii.

Totuși, unii cred că piețele future ar putea să aibă efecte adverse asupra prețului.