După o lansare dezamăgitoare, platforma Bakkt începe să ia avânt. Pe 10 octombrie, exchange-ul a raportat că au fost tranzacționate contracte în valoare de 224 BTC.

Platforma Bakkt a fost lansată cu speranța că va stimula interesul instituțional în posibilitatea de a deține BTC fizic. Cu toate acestea, în acest moment, volumele de tranzacții sunt destul de mici în comparație cu cifra de afaceri BTC la nivel mondial.

Volumele pe exchange-urile cripto majore depășesc 2,4 milioane de dolari în Bitcoin tranzacționate în fiecare zi. În același timp, rețeaua Bitcoin mută BTC în valoare de aproape un miliard de dolari zilnic.

Exchange-urile majore dețin în mod obișnuit peste 100.000 BTC în portofelele lor reci. Comparativ cu Bakkt, Lighting Network are capacitatea de a tranzacționa aproximativ 800 BTC.

Întârzieri din motive legale

Bakkt trebuia să se lanseze mult mai devreme, însă o serie de amânări provocate de Comisia de tranzacționare a mărfurilor futures (CFTC) a prelungit lansarea finală. Există speranță de creștere a volumelor în viitor, deoarece piețele de cripto futures ale CME au arătat performanțe solide în cei aproape doi ani de existență.

Creșterea curentă a volumelor arată, de asemenea, că Bakkt reacționează la activitatea de pe piețele Bitcoin. Zilele trecute, când prețul BTC a crescut la 8.627,71$, activitatea de pe Bakkt a fost ridicată.

O piață futures mai robustă poate începe să atragă minerii sau traderii care doresc să se protejeze de riscul prețurilor de pe piețele spot.

În acest moment, nu se poate spune dacă lansarea Bakkt ar afecta prețul BTC. Lansarea contractelor futures CME a fost urmată de o prăbușire imediată a prețurilor pentru BTC. Rămâne de văzut ce efect va avea noua formă de BTC futures asupra prețului Bitcoin.