Prețul bitcoin a format maxime mai joase și s-a oprit la linia de suport de 13 000 de dolari, creând o structură de triunghi descendent.

Prețul testează în acest moment baza formațiunii și ar putea să ricoșeze la suport. Indicatorii tehnici par să semnalizeze continuarea consolidării. Prețul bitcoin face mișcări în interiorul unei structuri de triunghi descendent și testează în acest moment aria de suport.

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află sub SMA200, așadar cea mai fragilă rezistență ar fi cea inferioară. Acest lucru sugerează faptul că suportul triunghiului urmează mai degrabă să se spargă decât să se mențină. Asta ar însemna să trimită prețul bitcoinului în jos, cam cu 6000 de dolari, adică aceeași înălțime pe care o are formațiunea de triunghi.

Aceste mișcări medii sunt de asemenea aproape de rezistența triunghiului, ceea ce mai adaugă încă un plafon în caz că prețul reușește să crească. Stocastica este în scădere, ceea  ce arată că vânzătorii sunt cei care controlează piața. Cifra RSI este pregătită de o creștere și indică întoarcerea taurilor pe piață.

Factorii pieței

Dolarul american a avut o perioadă proastă, după ce cifrele PPI au fost mai slabe decât se așteptau traderii. Și raportul CPI de astăzi este așteptat cu pesimism.

Între timp, prețul bitcoin continuă să scadă din cauza dezinteresului pieței. Investitorii par să se adune către altcoinuri. Coreea de Sud a anunțat că intenționează să interzică tranzacțiile de bitcoin pe teritoriul țării, lucru care va afecta serios activitățile pieței globale.

În China, guvernul a ordonat închiderea mai multor complexe de minare, ceea ce a făcut serviciile de minare în cloud să crească.

„Unii dintre partenerii noștri pe termen lung se confruntă cu o criză. Minele se închid, iar resursele de minare în China au devenit mai rare. Acest lucru a dus la creșterea costurilor pentru operațiunile noastre de minare în cloud”, au spus într-o declarație cei de la ViaBTC, care administrează unul dintre cele mai mari colective de minare. „Pentru a garanta minarea în cloud pe termen lung, ViaBTC nu are altă soluție decât să crească costurile de mentenanță.”