Prețul bitcoin bate un nou record în săptămâna asta. A ajuns la o medie de 6420 de dolari la toate schimburile mari. Criptomoneda a continuat să crească anul acesta, iar valoarea unui bitcoin a crescut cu mai bine de 500% în 2017.

2017 a fost anul în care prețul a crescut în permanență. În tot acest timp, valoarea bitcoinului nu și-a încetinit creșterea. În ultimele 24 de ore, traderii au schimbat în total mai bine de 2 miliarde de dolari în bitcoin, în ultimele 24 de ore. În plus, de când prețul a depășit pragul record de 6300 de dolari, economia bitcoin a adăugat încă 5 miliarde de dolari la volumul de piață. De atunci și până acum, prețul a mai crescut și se învârte în jurul a 6400-6420 de dolari. — Prețul bitcoin bate un nou record

Prețul bitcoin bate un nou record înainte de bifurcație

Mulți cred că oamenii cumpără bitcoin în ritm accelerat în așteptarea bifucației Segwit2x. Charles Hayter de la CryptoCompare crede că oamenii se așteaptă să primească din nou fise în urma bifurcației în sumă egală cu bitcoinii pe care îi au și de aceea există cerere pe piață.

Prețul bitcoin bate un nou record

„Au ajuns să credă că bifurcațiile sunt un lucru bun, pentru că dacă punem laolaltă aceste elemente fanatice putem să progresăm mai rapid. Și bineînțeles pentru că avem oportunități pentru deținătorii de chei private care pot să obțină monede pe ambele lanțuri” a spus Hayter într-un interviu.

Rezultatul este cererea tot mai mare pe piața bitcoin și creștere de preț înainte de bifurcație, pentru că utilizatorii vor să primească bani pe ambele blockchainuri. Piețele future care nu au lichidități reprezintă un proxy pentru valoare. Această valoare depinde de cum evaluează comunitatea planul  de bifurcație.

La fel s-a întâmplat și când a avut loc bifurcația hard bitcoin cash în luna august, care a făcut ceva valuri în volumul de tranzacții. După bifurcație, prețul bitcoin a rămas stabil și a continuat să crească în zilele care au urmat. În plus, cererea a crescut în Japonia. Yenul japonez încă domină piața cu 62%.

Entuziaștii cred că și bifurcația bitcoin gold a contribuit la această creștere. ”Despre bitcoin gold se crede că a contribuit la creșterea recentă până la 6200 de dolari” a spus Hayter.

Capacitatea comunității cripto de a crea bani „din piatră seacă” este după părerea unora bine fondată. Bifurcațiile bitcoinului vor avea și ele o durată de viață limitată. Investitorii, oportuniștii și comunitatea își vor pierde apetitul pentru aceste bifurcații ferme. Logic este să ne concentrăm pe inovație pe lanțul principal.

Prețul bitcoin continuă să crească, altcoinurile scad

În următoarele 15 zile până la bifurcație, traderii presupun că prețul va depăși 7 000 de dolari sau mai mult. În acest moment, nu este o predicție prea exagerată. Traderii sunt însă conștienți că urmările acestei bifurcații ar putea să fie cu totul diferite de ce s-a petrecut în august. Mai mult, creșterea BTC a afectat cu siguranță altcoinurile. Nu au atins vârfurile de preț, odată cu bitcoinul, așa cum s-a întâmplat de obicei.  Asta confirmă teoria că traderii renunță la altcoinuri pentru bitcoin pentru a obține monedele segwit2x în două săptămâni.

 

Vrei să știi mai mult ? Află ce s-a întâmplat cu prețul bitcoin după bifurcațiile trecute.

Vrei să te pregătești pentru bifurcație? Citește ghidul nostru despre ce ai de făcut înainte, în timpul și după bifurcație.