Prețul bitcoinului a avut maxime mai joase și a stabilit o zonă de suport la 13 000 de dolari, creând o structură de triunghi descendent. Prețul bitcoinului testează în acest moment rezistența de sus a triunghiului și ar putea să fie pregătit să o spargă. Indicatorii tehnici arată însă că nivelele de rezistență ar putea să se mențină.

Prețul bitcoinului testează rezistența triunghiului descendent pe graficul pe patru ore, dar ar putea să cadă din nou la suport.

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA 100 este în continuare deasupra SMA200 pe acest grafic de timp. Așadar, cea mai fragilă rezistență ar fi cea superioară. Asata înseamnă că este mai probabil să vedem  o continuare a creșterii de preț mai degrabă decât o reversie.

prețul bitcoinului

Cu toate acestea, distanța dintre mișcările medii se îngustează, ceea ce sugerează o slăbire a momentumului taurilor. Pe lângă aceasta, SMA 100 coincide cu vârful triunghiului și pare să se mențină ca rezistență pe termen scurt. În acest caz, prețul bitcoin ar putea să scadă până la baza structurii.

Stocastica este în creștere, ceea ce arată că taurii mai au ceva energie, dar oscilatorul se apropie de nivele de supracumpărare. Cifra RSI este de asemenea în creștere dar se apropie de teritoriul de supracumpărare, așadar momentumul taurilor ar putea să slăbească și să le permită urșilor să preia controlul.

Dacă presiunea de vânzare este destul de puternică, prețul ar putea să scadă sub suportul triungiului cu aproximativ 700$, adică aceeași înălțime ca formațiunea de triunghi. Dacă prețul reușește să străpungă rezistența de 15 000 de dolari, atunci am putea să dăm de o nouă rezistență la maxime de 20 000 de dolari.

Factorii pieței

Dolarul american a început anul pe picior greșit și încă există temeri că urmează o constricție monetară la nivel federal. Prețul bitcoin pare să profite de pe urma acestei slăbiciuni și de pe urma faptului că upgradeurile recente la rețea au avut succes.

Rivalii săi, cum ar fi bitcoin cash, au ceva probleme în perioada asta. Așadar, versiunea core este superioară. Cu toate acestea, apar probleme în Coreea de Sud, unde guvernul caută să creeze reglementări care să descurajeze activitățile bitcoin pe teritoriul țării. Este important să spunem că una dintre țările de top pentru criptomonedă este Coreea de Sud.