Am simțit influența Chinei pe piața bitcoin și în trecut. Săptămâna asta este important să urmărim statul comunist, care se pregătește de Congresul al XIX-lea al Partidului Comunist Chinez (CPC). Reglementările din China referitoare la bitcoin ar putea să fie reanalizate ca urmare a evenimentului, sau dimpotrivă înăsprite.

Această formă de alegeri în cadrul partidului totalitar va aduce cu sine o reamestecare a cărților și jocuri de putere între oficialii de top. Aceștia sunt fie de partea conservatoare ori progresistă. La mijloc se află bitcoinul, folosit ca pion politic. Reglementările din China referitoare la bitcoin sunt, pentru utilizatori, în joc.

Spectacol politic

Organizat din patru în patru ani, congreul partidului alege oficialii de top ai partidului. Este de asemenea un forum pentru spectacolul dintre forțele conservatoare, care vor să păstreze sistemul vechi al planificării centrale și proprietatea statului, cu control asupra industriilor cheie – inclusiv industria bancară – și forțele progresive. Acestea din urmă vor să limiteze proprietatea guvernamentală și controlul economiei.

„Este de înțeles că bitcoinul este noua seceră și ciocanul grupului progresiv. Pe de cealaltă parte,sfidează tradiționaliștii conservatori. Acest lucru, după părerea multora, eset motivul pentru care bitcoinul a și fost interzis. Decizia face parte din jocul de putere al tradiționaliștilor.”

reglementările din china referitoare la bitcoin

Cam la fel s-a întâmplat în 2011, la al XVIII-lea congres. Beijingul a pus ochii pe structura corporatistă chineză, controversata VIE. Structura a permis companiilor să listeze acțiuni la schimburile din SUA, prin „fuziuni inverse”.

Cu toate acestea, inițiativa nu a avut succes. Bursa chineză de pe Internet s-a prăbușit puțin mai târziu.

Congresul începe mâine, pe 18 octombrie. Rezultatele ar putea să aibă efecte uriașe asuprpa bitcoinului în China. Fie îl vor sorti la dispariție în China, sau îi vor ridica interdicțiile.

O cursă amețitoare

Când China a hotărât să interzică mai întâi ICO-urile și apoi schimburile, s-a văzut o scădere masivă a prețului în toată lumea. Moneda a scăzut de la aproape 5000 de dolari la 3100 de dolari.

Cu toate acestea, prețul și-a revenit. Mai mult, a bătut noi recorduri.

Probabil cursa nu s-a încheiat. Chiar dacă interdicția a fost considerată temporară, dacă conservatorii câștigă atunci vom avea parte de și mai multă volatilitate.

La GoanaDupăBitcoin am discutat și în trecut despre efectele celui de-al XIX-lea congres asupra bitcoinului. Citește cel mai explicit ghid făcut de noi despre congresul al XIX-lea AICI