Platforma Bithumb redeschide înscrierile

Platforma Bithumb este una dintre cele mai mari de tip exchange din Coreea de Sud. Aceasta a anunțat redeschiderea înscrierilor pentru noi utilizatori pe platformă.

Platforma fusese nevoită să suspende acest proces în ultima lună din cauza întâmpinării unor dificultăți în găsirea unui partener bancar.

După ce a fost victima unui atac în urma căruia s-au furat 17 milioane de dolari în criptomonede, băncile coreene au refuzat să mai încheie contracte cu platforma până la rezolvarea problemelor de securitate.

După negocieri complexe, platforma Bithumb a anunțat că a reușit să încheie o înțelegere cu banca Nonghyup.

În prezent, Bithumb se clasează pe locul cinci în lume ca volum de tranzacții.

Piața cripto își menține trendul ascendent

După 20 de zile de variații în jurul valorii de 6800$, Bitcoin a depășit pragul de 7000$ ieri și își continuă trendul ascendent.

În prezent, criptomoneda-etalon se tranzacționează la peste 7030$. Analiștii sunt de părere că există șanse să-și continuie creșterea în următoarele zile.

Nigel Green, director executiv al deVere Group, este de părere că prețurile au suferit o corecție temporară la începutul lui august. Astfel BTC are potențialul de a reveni pe trend ascendent.

Majoritatea celorlalte monede digitale îi urmează exemplul – ETH se apropie de 300$, iar Bitcoin Cash a depășit valoare de 550$.

Performerul zilei este EOS, care a înregistrat o creștere de 15% în ultimele 24 de ore, tranzacționându-se în prezent la aproximativ 6$.

Hong Kong implementează o politică de imigrare pentru atragerea profesioniștilor blockchain

Guvernul din Hong Kong a anunțat că va implementa o nouă politică de imigrare care să atragă talente specializate pe noile tehnologii.

Programul facilitatează relocarea persoanelor specializate în blockchain, inteligență artificială, inginerie de date și robotică.

Aplicanții care demonstrează că au studii relevante în aceste domenii sau experiență pot să imigreze în Hong Kong mai ușor. Spre deosebire de alte tipuri de vize, cei interesați nu trebuie să demonstreze că au deja un contract de muncă încheiat cu o companie locală.

Programul urmărește să sprijine dezvoltarea economică a țării și face parte din inițiativa guvernamentală de promovare a noilor tehnologii.

Polonia implementează o nouă schemă de impozitare pentru veniturile provenite din criptomonede

Ministerul Finanțelor polonez a publicat un proiect de lege care urmărește modificarea modului în care sunt impozitate veniturile din criptomonede.

Noua lege urmează a fi adoptată până la sfârșitul anului și recunoaște criptomonedele ca mediu de schimb și metodă de plată.
Conform proiectului, veniturile provenite din vânzarea de criptomonede sunt impozitate în același mod ca vânzările de bunuri. Nu se vor impozita veniturile provenite din schimburile cripto-to-cripto.

De asemenea, veniturile provenite din minarea de criptomonede se calculează în funcție de tipul de activitate. Minarea în interes propriu va genera impozit pe profit, în funcție de câștigurile rezultate din vânzarea criptomonedelor vândute. Dacă minarea se face în numele altor entități și persoane, se aplică un impozit pe venit.

Aceste activități se raportează anual și nu trebuiesc achitate în avans. În prezent, Polonia aplică un sistem de impozitare progresiv, în funcție de valoarea veniturilor.

Pentru veniturile sub 85.500 zloți (aproximativ 20.000$), impozitul este de 18%, iar ce depășește acestă valoare este taxat cu 32%.