O analiză realizată de Glassnode relevă că numărul de adrese ce conțin mai mult de un Bitcoin a crescut în ultimele 12 luni.

Pe 14 ianuarie, existau 784.000 de adrese care dețineau unul sau mai mulți BTC, în creștere cu 11% față de anul trecut. Numărul acestora s-a dublat de la începutul anului 2015.

“Creșterea constantă este rezultatul acumulării de către cumpărătorii retail”,

potrivit Connor Abendschein, analist cripto Digital Assets Data din Denver.

Între timp, numărul de adrese cu solduri între 0,1 BTC și 1 BTC a crescut, de asemenea, cu 10 la sută.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Acumularea traderilor retail, reprezentată de creșterea numărului de adrese cu una sau mai multe monede, a rămas solidă de-a lungul anilor, în ciuda oscilațiilor de preț.

Prețurile Bitcoin au crescut de la 3.600$ la 13.880 dolari în primele șase luni ale anului 2019, înainte de a scădea la 6.430 dolari în decembrie. Chiar și așa, numărul de adrese cu unul sau mai multi Bitcoin a crescut cu 77.000 în 12 luni.

Acumularea traderilor retail se observa si in cazul aurului

Acest tip de comportament al investitorilor este observat pe piața aurului. Acesta este considerat un depozit puternic de valoare și găsește în general participanți la nivel mondial, indiferent de tendințele prețurilor pe termen scurt.

“Numărul de adrese sunt un bun proxy pentru potențiali utilizatori unici”,

a declarat Yassine Elmandjra, analistul cripto-active la ARK Invest.

Piața este totuși dominată de “balene”. În decembrie, investitorii cu 1.000 până la 1 milion de Bitcoin au deținut 42,1% din totalul ofertei. Prin comparație, procentul se ridica la 37.9% în timpul bulei de la sfârșitul anului 2017.

Alți analiști subliniază că creșterea numărului de adrese unice nu înseamnă neapărat un flux de investitori noi pe piață. La urma urmei, un singur investitor poate deține 1.000 BTC în 1.000 de adrese sau mai multe, astfel încât metrica are limitele sale.

CryptoZZ