Utah a anunțat că va utiliza aplicația de vot mobilă Voatz în alegerile municipale din luna august.

Potrivit comunicatului de presă, militarii și cetățenii eligibili ce locuiesc în străinătate vor putea folosi aplicația pentru a vota. Pilotul este o colaborare între Divizia de alegeri a județului Utah, Voatz, Tusk Philanthropies și Centrul Național de Cybersecurity.

Cumpara Bitcoin

Militarii din străinătate pot vota în absență

Pilotul vizează în primul rând trupele aflate în străinătate, care se bazează în mod normal pe buletinele de vot în absență. Sistem de vot tradițional s-a dovedit un obstacol în calea votării în trecut. Comunicatul de presă citează Comisia de asistență pentru alegerile din SUA, afirmând că aproape 300.000 de alegători din străinătate au solicitat buletine de vot în alegerile din 2016, dar nu au putut să le returneze la grefieri la timp.

Securitate militara

Aplicația de vot mobilă Voatz este susținută de tehnologie de securitate “militară”, precum și de infrastructură biometrică și blockchain. Până în prezent, ei au derulat mai mult de 40 de proiecte pilot, în diverse tipuri de alegeri. De exemplu, a fost folosit anterior in alegerile municipale din Denver, precum si doua scrutinuri primare din Virginia de Vest.

“Pilotul din Utah este un semnal că impulsul pentru votul mobil în țara noastră este foarte real. Susține teoria noastră că atunci când îi arăți oamenilor o modalitate mult mai bună de a face ceva, cererea pentru acest lucru va crește”,

a declarat Bradley Tusk, fondator și CEO Tusk Philanthropies.