Compania de exchange Bitpoint a semnat un parteneriat cu Evolable Asia, cea mai mare agenție online de turism din Japonia. Demersul va permite turiștilor să efectueze plăți cu bitcoin  la peste 1400 de hoteluri japoneze.

Bitcoinul utilizat in peste 1400 de unități hoteliere

Bitpoint face parte din conglomeratul Remixpoint și a semnat luna trecută un parteneriat cu Peach Aviation. Au anunțat de asemenea că vor introduce plata cu bitcoin la peste 100 000 de comercianți din Japonia. Săptămâna trecută, peste 1400 de hoteluri au confirmat că vor accepta în curând plăți cu criptomonedă. Acest lucru a fost făcut posibil de parteneriatul dintre Bitpoint și Evolable Asia.

În acest sens, compania Bitpoint a declarat:

“Ne dorim să le oferim clienților posibilitatea de a preschimba bitcoini cu yeni la hotelurile din Japonia și la punctele Airtrip Exchange. Serviciul va fi disponibil din această vară.”

Bitcoinii vor putea fi preschimbați cu yeni japonezi sau utilizați ca plată pentru serviciile hoteliere.

Cea mai mare agenție online de turism din Japonia

Agenția Evolable Asia vinde online tichete pentru mai multe website-uri. Pe lângă portalul propriu, peste 600 de site-uri utilizează serviciile agenției.

Compania Investment Bridge Co. Ltd furnizează analize publice despre firmele japoneze listate la bursă. În luna martie, un raport despre activitatea Evolable transmitea:

“Evolable Asia Corp. este cel mai mare travel agent care funcționează online. Compania vinde cele mai multe bilete de avion pentru cursele interne și este singura care a semnat parteneriate cu toate companiile de zboruri interne.”

Agenția de turism are sediile principale la Tokyo și Ho Chi Minh, plus alte patru filiale în Vietnam. Compania este listată la bursa japoneză Tokyo Stock Exchange începând cu 31 martie. Un nou sediu a fost deschis anul trecut, în Silicon Valley.

Evolable Asia a semnat parteneriate cu companii aviatice, companii de transporturi feroviare și unități hoteliere, oferind astfel o gamă diversificată de servicii turiștilor. Printre parteneri se numără cea mai mare companie japoneză de zboruri – All Nippon Airways, dar și Peach Aviation, Japan Airline sau East Japan Railway Company.

Utilizatorii beneficiază din partea companiei și de o aplicație mobilă numită Airtrip, disponibilă pe iOS și pe Android. În luna februarie au lansat și platforma de tranzacționare Airtrip Exchange.

Exchange-ul își propune deservirea clienților străini, în special la orele la care băncile sunt închise. Prin semnarea unei înțelegeri cu Vision Inc., una din companiile japoneze de top din  domeniul telecomunicațiilor, Airtrip Exchange a deschis două puncte de lucru în aprilie și un al treilea, pe 1 iunie. Exchange-urile lucrează în prezent cu 12 valute, dar vor adăuga în curând și  suport pentru bitcoin, au declarat reprezentanții companiei.

Sursa – News.bitcoin.com