La data de 23 mai 2016, doi militari din Garda Națională a S.U.A. au fost condamnați pentru fraude cu cărți de credit și bitcoini. Alți trei militari au pledat vinovat pentru acuzațiile de fraudă, instigare la fraudă și furt de identitate în formă avansată.

James Stewart și Vincent Grant sunt doi dintre infractorii prinși în timp ce achiziționau cu bitcoini cărți de credit și de debit furate. Ei cumpărau cardurile de pe websiteuri străine. Înregistrările Departamentului de Justiție dezvăluie că ambii infractori au fost judecați anul trecut.

Infractorii sunt acuzați de skimming

Militarii furau datele cardurilor cu ajutorul unor benzi magnetice (operațiune numită skimming). Numerele cardurilor erau ulterior transferate pe niște cărți de credit clonate. Acestea erau utilizate la cumpărături din magazinele amplasate în cadrul unităților militare. Aparent, hoții au cumpărat și produse din magazinele din întreg statul Maryland.

Atât Stewart cât și Grant au fost declarați vinovați și condamnați pentru faptele săvârșite. Per total, cinci mebri ai Gărzii Naționale au fost arestați. James Stewart, Derrick Shelton și Quentin Stewart riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare. Vincent Grant și Jamal Moody pot primi cel mult 7 ani și 6 luni cu executare. Toți cei cinci inculpați vor fi obligatoriu închiși timp de doi ani pentru acuzația de furt de identitate în formă avansată.

 Cu ochii în patru

Chiar dacă bitcoinul oferă siguranță, anumite lacune ale Blockchain-lui au permis hoților să efectueze fraudele menționate anterior. Odată ce s-a aflat de aceste infracțiuni informatice, experții au declarat că sunt siguri că în viitor platformele pe bază de blockchain vor implementa măsuri de siguranță mult mai stricte. Întrucât ”frauda cu bitcoin” este un trend, utilizatorii vor trebui să își ia toate măsurile de precauție necesare când fac tranzacții online.

Sursa – Cointelegraph