Spencer Bogart, directorul executiv al Blockchain Capital, este de părere că Facebook Coin este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată cu Bitcoin. El susține că noua criptomonedă va fi un catalist pentru adopția Bitcoin la nivel mondial.

“Am văzut rapoarte publice despre proiectul la care lucrează Facebook – deși detaliile concrete sunt destul de private. Dar ceea ce știm este că au o echipă extinsă și serioasă care lucrează la un proiect blockchain de amploare – un sistem de plăți. În același timp, Bitcoin a crescut de la zero utilizatori în urmă cu zece ani, la un nivel de 30-100 de milioane de deținători – este complicat de realizat o estimare concretă. Facebook are miliarde de utilizatori”

a subliniat Bogart.

vinde bitcoin

1 miliard de dolari pentru noua criptomoneda Facebok Coin

Declarațiile lui Bogard vin în urma rapoartelor că Facebook face eforturi de a finanța noul proiect. Sumele menționate sunt de 1 miliard de dolari, ce vor sta la baza criptomonedei stabile pe care rețeaua de social media dorește să o lanseze.

Nathaniel Popper, jurnalist al New York Times, susține că deși este vorba de o criptomonedă stabilă, Facebook Coin are un potențial semnificativ:

”În ciuda faptului că este din punct de vedere tehnic o criptomonedă stabilă, există o probabilitate mult mai mare de adopție în masă datorită bazei sale incredibil de mari de utilizatori.”

a subliniat acesta.

În prezent, Facebook are miliarde de utilizatori la nivel global. Dacă chiar și cel mai mic procent dintre ei vor adopta criptomonedele, ar însemna o dublare sau triplare a bazei de utilizatori existente.

Într-un interviu acordat lui Joe Weisenthal, Bogard a declarat că încrederea generală în Facebook va încuraja mai mulți utilizatori să intre pe piața cripto.

“Odată ce dețin Facebook Coin, va fi simplu pentru ei să se extindă spre deținerea de Bitcoin și Ethereum […] Dar cel mai important lucru este că va stimula activitatea în domeniu a tuturor companiilor fintech și instituție financiară majoră din SUA “,

a declarat Bogart.