Mass-media mainstream nu a avut o atitudine pozitivă față de criptomonede în general. În mare parte, titlurile publicate sunt extrem de critice și subliniază aspectele negative (așa numitul FUD). Cu toate acestea, Bloomberg s-a remarcat recent prin atenuarea criticilor și a recunoscut recent că ”Bitcoin is here to stay”.

Bloomberg acceptă Bitcoin si sustine ca criptomonedele sunt aici sa ramana

Odată cu revenirea prețurilor peste pragul de 10.000$, Bloomberg a recunoscut în sfârșit că Bitcoin este aici pentru a rămâne.

”Întrebarea evidentă este următoarea: Dacă Bitcoin a fost doar o bulă, cum de revine mereu după ce toate indiciile arată că se va prăbuși? Răspunsul este că, într-o formă sau alta, criptomonedele nu sunt doar un trend trecător, ci sunt aici să rămână”.

cumpara masina cu bitcoin

De la începutul acestui an, prețul Bitcoin a crescut cu aproape 270%, în ciuda corecțiilor înregistrate pe parcurs. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 11.200, după ce a ajuns aproape de 14.000$ săptămâna trecută.

Războaiele comerciale dintre SUA și China stimulează adopția

Articolul Bloomerg continuă să presupună că recentele războaie comerciale dintre SUA și China ar fi putut avea legătură cu evoluția Bitcoin din ultimele două luni. Ei au adăugat că, cel mai probabil, China nu va liberaliza și va continuă să controleze capitalul. Aceștia ar putea fi factori care îi determină pe oameni să folosească Bitcoin, cu toate că este încă interzis din punct de vedere tehnic în Republica Populară Chineză.

Cel de-al doilea motiv care a justificat evoluția Bitcoin conform Bloomberg este legat de legile dure din SUA. Cu impozitele de avere propuse, cei bogați vor căuta depozite de valoare greu de identificat de autoritățile guvernamentale. Din acest punct de vedere, BTC se potrivește perfect cu interesele lor.

Proiectul Libra al lui Facebook a fost citat, de asemenea, ca un impuls pentru bitcoin. Bineînțeles, un miliardar și o grămadă de monopoluri tehnologice din SUA care controlează o monedă globală nu este un scenariu bun. Cu toate acestea, va introduce conceptul de transferuri prin criptomonede către milioane de oameni care altfel nu ar fi putut avea contact cu această industrie.

Economii instabile și interes instituțional

Creșterea populismului și intensificarea tensiunilor geopolitice și economice pe tot globul ar putea stimula oamenii să caute o protecție împotriva banilor fiat. Din nou, Bitcoin este soluția clară. Prețul aurului este un exemplu clar, deoarece a atins un nivel record pentru ultimii șase ani, pe măsură ce dolarul se prăbușește în valoare pe întreaga planetă.

Bloomberg nu a menționat și un alt aspect important – interesul investitorilor instituționali în Bitcoin și criptomonede. Firmele de investiții majore, cum ar fi Fidelity și Grayscale, se pregătesc să intre pe această piață. Bakkt este pe cale să ofere o modalitate sigură de a intra în industria cripto, oferind clienților săi instituționali lichidități și produse competitive.

În orice caz, jurnaliștii bloomberg accepta bitcoin si confirmă că spațiul financiar se schimbă și criptomonedele vor fi o parte importantă a acestuia în viitor.