Retailerul Carrefour a anunțat că va implementa tehnologia blockchain pentru rețeaua de aprovizionare din Spania.

Este vorba despre utilizarea platformei Hyperledger dezvoltată de IBM pentru urmărirea și monitorizarea puilor de calitate superioară. Aceștia provin de la ferme unde sunt crescuți în libertate și nu au fost tratați cu antibiotice.

Gama de produse din carne de pui ”Calidad Y Origen” va avea pachete marcate cu un cod QR care oferă informații detaliate despre data nașterii, tipul de nutriție, data ambalării și multe altele.

În comunicatul de presă, Carrefour a declarat că  blockchain este o tehnologie cheie pentru lanțurile de aprovizionare. Aceasta oferă o mai mare transparență și permite clienților să revizuiască întregul proces de distribuție. În viitorul apropiat, compania intenționează să extindă utilizarea tehnologiilor descentralizate pentru rețeaua sa din Spania.

Carrefour

a testat deja blockchain pentru linia de produse de pui de pe piața din Franța la începutul anului 2018. Compania și-a exprimat angajamentul față de soluțiile descentralizate cu mai multe ocazii.

În luna octombrie, Carrefour a anunțat că se alătură grupului IBM Trust pentru afaceri bazate pe blockchain. De la lansarea sa în 2016, TRUST a adăugat mai multe nume de pe piața de retail precum Nestle SA, Unilever NV și Walmart.

Alte firme cu lanțuri mari de aprovizionare au implementat de asemenea blockchain pentru a spori transparența, a reduce costurile și a reduce timpul petrecut pentru livrarea produselor alimentare. De exemplu, Walmart folosește un sistem de urmărire de la fermă la magazin pentru verdețuri. Lanțul de magazine de salate de tip fast food Sweetgreen din SUA intenționează să-și urmărească salatele în același mod.

De asemenea, cele patru mari companii agricole din lume, cunoscute sub denumirea de ABCD, utilizează blockchain și inteligența artificială (AI) pentru a automatiza procesele de execuție post-tranzacționare a cerealelor și semințelor oleaginoase, considerate a fi o parte extrem de manuală și costisitoare a lanțului de aprovizionare.