Visa a anunțat că va integra tehnologia dezvoltată de Hyperledger Fabric. Anunțul vine înainte de lansarea comercială a propriului serviciu blockchain pentru plățile efectuate de companii.

Visa B2B Connect, platforma blockchain dezvoltată de procesorul de plăți, permite plăți transfrontaliere între companii. Visa a încheiat un parteneriar cu IBM pentru a integra dezvoltarea B2B Connect în cadrul sistemului open-source Hyperledger Fabric.

Visa a anunțat că a început dezvoltarea platformei blockchain în urmă cu doi ani. Creată în colaborare cu start-up-ul Chain Inc, B2B Connect dorește să devină o soluție alternativă la sistemul SWIFT pentru plăți internaționale realizate de companii.

Serviciul tokenizează informațiile clienților, inclusiv numerele de cont și alte date sensibile, cu un identificator unic pentru a facilita tranzacțiile mai rapide. Tranzacțiile transfrontaliere ale companiilor trimise prin B2B Connect sunt procesate de la banca de origine direct la destinatar la banca beneficiară. Este eliminat astfel potențialul de fraudă.

Integrarea tehnologiei open-source Blockchain

Găzduit de Fundația Linux, Hyperledger Fabric a fost dezvoltat pentru prima oară de IBM și compania din New York Digital Asset. Prima versiune a software-ului, Hyperledger Fabric 1.0, a fost lansată oficial anul trecut.

Includerea funcționalității Hyperledger Fabric în sistemele principale ale Visa

“va contribui la îmbunătățirea și facilitarea tranzacțiilor financiare într-o rețea autorizată scalabilă pentru a asigura o experiență de plată transfrontalieră fără fricțiuni, cu cea mai mare siguranță, încredere și transparență “

a declarat Visa într-un comunicat de presă luni.

Directorul general al IBM Blockchain Services, Jason Kelley, a adăugat:

“Platforma IBM Blockchain și tehnologia Hyperledger furnizează astăzi valoare reală afacerilor, iar B2B Connect este unul dintre cele mai puternice exemple până acum în legătură cu modul în care blockchain facilitează transformarea plăților”.

Luna trecută, cea mai mare bancă din Thailanda, Kasikornbank, a devenit prima instituție financiară din țară care a derulat un proiect pilot pentru plățile transfrontaliere folosind platforma blockchain Visa.