Filiala din Luxemburg a firmei de consultanță Deloitte va permite angajaților săi să utilizeze bitcoin (BTC) pentru a plăti prânzul la cantine.

Știrea a fost relatată de Luxembourg Times și indică faptul că este un experiment realizat de compania Deloitte, pentru a vedea cum ar putea folosi criptomonedele. Primul pas este de a permite angajaților să plătească masa de prânz cu Bitcoin folosind o simplă aplicație mobilă.

vinde bitcoin

Laurent Collet, partener în departamentul de finanțe și strategie corporativă din Deloitte Luxembourg, a declarat:

„Credem că este bine ca angajații noștri să evalueze această nouă tehnologie”.

Prin urmare, experimentul Deloitte va fi intern și la scară mică.

Cu toate acestea, compania nu intenționează să permită clienților să plătească bitcoin în viitorul apropiat, a adăugat Collet.

În schimb, filiala luxemburgheză a PwC, rivala istorică a Deloitte, va accepta plățile bitcoin de la clienții săi de la începutul lunii octombrie.

Auditorul Big Four studiază blockchain și criptomonedele

Compania Deloitte experimentează de câțiva ani în utilizarea și studiul tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. Compania are o echipă blockchain internă și a înființat mai multe centre de cercetare din întreaga lume.

Antonio Senatore, CTO al proiectelor blockchain din Deloitte, a dezvăluit în luna mai a acestui an că pregătesc un proiect amplu bazat pe Ethereum.

CTO-ul Deloitte a făcut declarații pozitive și despre VeChain, afirmând că este o alegere bună pentru multe companii, având în vedere comunitatea mare și ecosistemul bine structurat din spatele acesteia.