Una dintre cele mai mari firme de audit din lume, PricewaterhouseCoppers (PwC) a anunțat o nouă soluție pentru a ajuta companiile să controleze activitățile cu active cripto. Serviciul este inclus în suita de instrumente Halo de la PwC.

Audiorul afirmă că acest nou intrument poate oferi o dovadă a dreptului de proprietate asupra criptomonedelor. Astfel de instrumente au contribuit deja la aducerea în fața justiției a unora dintre cei care folosesc criptomonedele pentru scopuri ilegale.

Cumpara Bitcoin

PwC consolidează serviciile de audit cripto

Suita de instrumente Halo include acum servicii pentru persoanele și organizațiile care se implică în tranzacții cu criptomonede. Conform declarațiilor oficiale, aceasta

”va putea să furnizeze dovezi independente și substanțiale despre proprietarea asupra cheilor private și asociarea acestora cu adresele publice “

Acest lucru poate fi folosit pentru a dovedi proprietatea asupra unui portofel cripto.

Potrivit PwC, soluția Halo este deja utilizată pentru auditarea celor implicați în tranzacții cu active digitale. Acest lucru ajută firma să ofere îndrumare celor care activează în acest spațiu cu privire la cele mai bune practici în ceea ce privește auditurile și asigurările.

Soluția Halo poate fi utilizată pentru a furniza astfel de servicii pentru criptomonedele Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Litecoin, Ethereum, ERC20 – OAX și XRP.

O evoluție necesară pentru legitimizarea activităților cu criptomonede

Directorul departamentului Global Assurance al PwC, James Chalmers, a declarat:

“Companiile continuă să-și digitalizeze activitatea. Este important ca noi, în rolul de auditori, să ținem pasul cu schimbările tehnologice de pe piață. Vom continua să dezvoltăm instrumente de audit care să răspundă nevoilor tehnologiilor emergente și să răspundă cerințelor în schimbare și în dezvoltare ale părților interesate”.

Contrar impresiei generale, tranzacționarea cu active digitale nu este complet privată. În fiecare an, serviciile de audit și firmele specializate identifică infractorii care încearcă să le utilizeze pentru activități ilegale.

Criptomonedele precum Bitcoin nu sunt populare printre criminali

Unii actori răi au încercat să utilizeze anonimatul perceput al activelor cripto pentru a ascunde infracțiunile financiare. Moneda Bitcoin și celelalte criptomonede similare nu sunt însă o metodă bună, deoarece tranzacțiile sunt înregistrate pe blockchain și sunt accesibile public.

În cele mai multe cazuri, infractorii preferă să folosească criptomonedele private precum Monero și Grin.

Pentru cei interesați să distanțeze Bitcoin de asociațiile anterioare cu activitățile ilegale, instrumentele de audit precum cele lansate de PwC sunt binevenite. Acestea ajută la legitimizarea criptomonedelor ca activ financiar de încredere.

cumpara masina cu bitcoin