Compania Wirex este unul dintre cei mai cunoscuți provideri de servicii de plăți în criptomonede din Europa. Aceasta a anunțat obținerea unei noi licențe de furnizor de servicii de plăți online.

Licența de e-money permite Wirex să furnizeze astfel de servicii în toată Aria Economică Europeană. Este acordată de Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare (FCA) din UK.

Co-fondatorul Wirex, Pavel Matveev, a declarat că noua licență va permite extinderea serviciilor de plăți într-un mod mai eficient. De asemenea costurile vor fi mai scăzute.

Compania Wirex

A fost fondată în 2014 sub numele inițial de E-coin. A devenit unul dintre cei mai populari provideri de servicii de plăți cripto și carduri de debit bazate pe criptomonede. În prezent compania oferă inclusiv un portofel digital dedicat criptomonedelor.

Odată cu obținerea licenței de e-money, reprezentanții Wirex susțin că vor avea posibilitatea de a scădea comisioanele percepute. Întreținerea contului costă doar £1.00/€1.20/$1.50 pe lună, însă comisioanele de retragere de fonduri de la ATM-uri sunt destul de mari.

Cardul de debit VISA oferit de Wirex poate fi alimentat cu euro, lire sterline, dolari americani și peste 50 de criptomonede precum Bitcoin și Litecoin. La începutul acestei săptămâni, Wirex a adăugat suport și pentru XRP, înregistrând depuneri record.

Compania a susținut că în doar 12 ore, utilizatorii au transferat în conturi XRP în valoare de 2 milioane de dolari.

În prezent, compania susține că are peste 1.5 milioane de utliizatori și un volum de tranzacții de 1.7 miliarde de dolari. Serviciile sunt disponibile doar pentru rezidenții din Uniunea Europeană, Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

Wirex a anunțat că în următoarele luni dorește să își extindă serviciile și pe alte piețe precum Canada și Statele Unite. Alte piețe luate în considerare sunt Singapore și Japonia, unde utilizarea criptomonedelor ca metodă de plată este mult mai populară.

În acest scop, Wirex a început să depună documentația necesară pentru obținerea de licențe de operare ca furnizor de servicii de plăți.