Administrația regiunii Leningrad a anunțat deschiderea pentru cea mai mare fermă de minare de criptomonede din Rusia.

Aceasta ocupă aproximativ 4000 de metri pătrați în cadrul unei foste uzine de producție a îngrășămintelor, clădire ce nu a fost ocupată timp de 20 de ani. Cu capacitate de 3000 de riguri, ferma consumă aproximativ 20 mW și a costat aproximativ 500 milioane de ruble (aproximativ 7.3 milioane de dolari).

Cel mai interesant aspect al anunțului a fost că noua investiție are sprijin semnificativ din partea autorităților locale.

Reprezentanți ai guvernului regiunii Leningrad au participat la ceremonia de inaugurare și și-au exprimat entuziasmul cu privire la inițiativă:

”Au fost create condiții favorabile pe teritoriul regiunii Leningrad pentru crearea de ferme miniere. Există suficientă capacitate în regiune, astfel că prețurile energiei electrice sunt relativ scăzute. Acest lucru se numără printre avantajele incontestabile ale regiunii, precum și disponibilitatea locațiilor de inginerie și a personalului calificat.”

a declarat prefectul adjunct Dmitry Yalov.

Aceasta fermă de minare

a fost înființată de compania Cryptouniverse. Oferă și posibilitatea de închiriere a spațiului pentru alte firme interesate de minare ce doresc să își instaleze propriile echipamente. Alexei Korolyov, co-fondatorul companiei, a afirmat că

”Aceasta este cea mai mare și, în prezent, singura fermă din Rusia care oferă servicii complete. Oferim nu doar minare de criptomonede, ci și servicii de întreținere pentru cei care doresc să se instaleze în locație”.

O altă regiune din Rusia deschisă pentru operațiunile de minare este zona Sosnovy Bor din apropriere de St. Petersburg, unde este localizată fost uzină nucleară din Leningrad.

Autoritățile locale au aprobat un proiect de construire pentru o fermă de minare de dimensiuni mari. Aceasta va fi finalizată până în 2021.

Guvernatorul regiunii Leningrad a confirmat că autoritățile federale din Rusia lucrează la un pachet de legi care să reglementeze producția și comercializarea de criptomonede.

Universitatea de Stat Pushkin din Leningrad, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie și Asociația de Blockchain și Criptomonede din Rusia intenționează să înainteze către autoritățile regionale un proiect de reglementare pentru tehnologiile digitale.

Acesta include mecanisme de implementare a tehnologiei blockchain în afaceri, proiecte de strângere de fonduri și propuneri de stimulente fiscale care să atragă antreprenorii de acest tip în regiune.

Se preconizează ca proiectul să fie înaintat autorităților de reglementare în această toamnă.