Conglomeratul japonez Fujitsu a anunțat că va adopta protocolul IOTA pentru a gestiona și audita procesele în industria manufacturieră.

Declarația susține că va utiliza tehnologia DLT Tangle drept ”mediu de stocare imutabilă a datelor” astfel încât să fie facilitat auditul în ”medii de producție industriale și lanțuri de aprovizionare”.

Conform reprezentanților Fujitsu, prin apelarea la protocolul IOTA se va asigura transparența, încrederea și securitatea datelor.

Leopold Sternberg, manager de program la Centrul de Competențe 4.0 al Industriei din München, este citat spunând că noul parteneriat “va ajuta la lansarea IOTA ca noul standard de protocol”, spunând că gigantul tehnic este “bine echipat” pentru a face acest lucru având în vedere experiența sa atât în domeniul serviciilor TIC, cât și în cel al industriei prelucrătoare.

Colaborarea intenționează să rezolve provocările impuse de creșterea cantităților de date pe care industriile producătoare trebuie să le gestioneze. Totodata este urmărită și să asigurea eficientizării proceselor.

Acest proiect va utiliza un sistem de alocare a unei identități criptografice a componentelor și a statutului de producție.

Ulterior, aceste informații vor fi conectate prin noduri în cadrul protocolului Tangle dezvoltat de IOTA și găzduit de Fujitsu.

Tangle

Este un tip diferit de tehnologie de registru distribuit (distributed ledger technology – DLT) față de blockchain. Nu folosește blocuri sau minare, ci este construit pe sistemul directed acyclic graph (DAG). Acesta rulează simultan diferite tipuri de tranzacții pe lanțuri separate organizate topologic în rețea.

Știrea cu privire la colaborarea dintre IOTA și Fujitsu a provocat o creștere semnificativă a prețului IOTA. Acesta a crescut cu 23% în ultimele trei zile, ajungând să se tranzacționeze la aproximativ 0.70$.

La începutul acestei luni, Fundația IOTA a stârnit controverse după ce știri cu privire la o controversă majoră între fondatorii proiectului și management au fost făcute publice. Aparent, doi dintre fondatorii proiectului care trebuiau incluși în consiliul director al fundației au intrat în conflict cu actualul președinte.

Cu toate acestea, Fundația a luat poziție publică imediat pentru a anunța reconcilierea dintre cele două tabere.