Prințul Hamdan Al Maktoum a anunțat că Dubai va crea propria Crypto Valley, denumită Dubai Multi Commodities Centre (DMCC). Anunțul a fost făcut la Formul Economic Mondial de la Davos.

„Lansarea Crypto Valley în DMCC va spori mediul de afaceri dinamic al orașului și va sprijini strategia mai largă a Guvernului Emiratelor Unite pentru a atrage inovatorii, antreprenorii și pionierii care vor contura economia viitoare. Așezat la răscruce de lumi, DMCC este un hub dinamic de afaceri “,

a spus Ahmed Bin Sulayem, președinte executiv și director executiv al DMCC.

Tranzactioneaza folosind platforma vTrader!

Centrul DMCC este descris ca „zona liberă internațională” unde nu există impozit pe venit personal sau corporativ.

Hub internațional al revoluției digitale

Dubai intenționează să înființeze acolo

„o varietate de servicii, inclusiv incubarea pentru start-up-uri în stadiu incipient, facilități de cooperare, servicii de inovare pentru clienți corporativi, formare în blockchain și antreprenoriat, educație, evenimente, îndrumare și finanțare.”

Proiectul este dezvoltat în colaborare cu CV VC și CV Labs.

Obiectivul este ca DMCC să servească întreaga regiune, acționând ca o bază de dezvoltare a serviciilor bazate pe tehnologia blockchain. Acestea vor include serviciile financiare legate de cripto, inclusiv tokenizare și altele asemenea.

Proiectul a fost lansat la patru ani după ce șeicul Hamdan Al Maktoum a declarat:

“Dubai va fi primul oraș din lume care va efectua tranzacții guvernamentale prin Blockchain până în 2020”.

Din 2016 până în prezent, Dubai s-au angajat în numeroase proiecte legate de blockchain și își propune să-și păstreze statutul de hub internațional al revoluției digitale.

CryptoZZ