Compania de investiții israeliene iAngels promovează adoptarea criptomedelor și este condusă de trei femei. Fondatoarele iAngels sunt Agada Nameri, un fost avocat, Mor Assia, inginer software și Shelly Hod Moyal, veteran Wall Street.

Prin colaborarea cu startup-uri blockchain pentru a asigura investiții și educația investitorilor tradiționali de capital de risc, iAngels contribuie la construirea ecosistemului cripto în Israel.

Compania administrează fonduri de peste 60 de milioane de dolari, iar Bitcoin reprezintă 20% din portofoliu. Agada Nameri a declarat că fondul a oferit profituri de 40 la sută în acest an investitorilor care inițial s-au arătat sceptici în ceea ce privește deținerea directă de active cripto.

„Construim ecosistemul crypto împreună cu ei”,

a explicat Mor Assia.

Investiții în proiecte cripto și avantajele unei experiențe variate

Portofoliul de investiții iAngels include participații în producătorul de hardware minier Bitmain și tokenuri în multe proiecte cripto, de la Tezos la Telegram. Deși se consideră avocate ale Bitcoin, cele trei co-fondatoare au investit în numeroase alte proiecte precum Orbs și Bancor. Fiecare dintre ele aduce un aspect relevant în discuțiile cu potențialii colaboratori.

„Studiile mele în inginerie sunt foarte utile atunci când vorbim cu antreprenori, în special atunci când discutăm aspecte complexe ale tehnologiilor specifice.”,

a declarat Assia.

„Majoritatea investitorilor noștri sunt mai tradiționali. Suntem capabili să oferim managementul portofoliului în această industrie… Suntem puntea dintre lumea veche și această nouă industrie”

a explicat Nameri.

Al treilea cofondator, Shelly Hod Moyal, a adăugat:

„Cu siguranță mă văd ca un bitcoiner. Gestionăm fonduri pentru mii de investitori din 50 de țări… Am fost foarte active în explicarea tehnologiei și educarea publicului. Am purtat discuții inclusiv cu persoane în vârstă cărora le-am explicat ce este bitcoin și ce este blockchain. ”

Dincolo de a fi o firmă de investiții condusă de femei, o raritate în sine, iAngels aduce și o notă de ironie când vine vorba despre participarea în spațiul cripto.

Mor Assia, soția fondatorului eToro, este, de asemenea, nora unui membru al consiliului de administrație al Băncii Internaționale a Israelului, David Assia. Chiar și ca parte a uneia dintre cele mai puternice familii bancare din Israel, Assia își educă cei patru copii să valorizeze tehnologia descentralizată mai mult decât instituțiile financiare tradiționale.

„Acesta este modul în care își vor trăi viața”, a spus ea. „Nu vor depinde de serviciile bancare tradiționale.”