Compania Silvergate Capital Corporation, o subsidiară a Silvergate Bank, a anunțat că va oferi împrumuturi garantate cu Bitcoin. Clienții vor putea obține credite în dolari americani în baza depozitelor de Bitcoin, ce vor fi stocate de Coinbase Custody.

Imprumuturi garantate cu Bitcoin

Silvergate va oferi împrumuturi pentru investitorii instituționali ce pornesc de la 5 milioane de dolari, cu un termen inițial de 12 luni. Astfel de împrumuturi ar putea spori sau înlocui rundele tradiționale de finanțare pentru firmele care doresc să intre în spațiul cripto.

”Serviciile tradiționale de creditare nu există, în general, în industria de monede digitale, ceea ce înseamnă că nu există mulți creditori din care investitorii pot alege “,

a declarat Jon Melton, directorul Silvergate al creditării activelor digitale.

“Relația noastră cu Coinbase Custody oferă investitorilor instituționali acces sporit la capital, astfel încât să poată profita de oportunitățile pieței cripto.”

În prezent, o serie de platforme oferă persoanelor fizice opțiunea de a obține împrumuturi garantate cu criptomonede. Printre acestea se numără Compound, Crypto.com, Aave și MakerDAO. În cea mai mare parte, însă, aceste împrumuturi sunt acordate în criptomonede stabile precum USDT sau alte variante.

Stai conectat in lumea digitala!

Există însă și platforme care oferă credite în dolari americani garantate cu criptomonede, precum BlockFi sau SaltLending. De altfel, Silvergate deține și Abra, un serviciu de porofel digital și exchange cripto care va oferi astfel de credite în cursul acestui an.

În prezent, există o singură bancă ce oferă împrumuturi garantate cu criptomonede – SEBA Bank din Elveția. Instituția oferă credite cu valoare între 1 milion CHF și 15 milioane CHF, folosind BTC, ETH sau alte criptomonede drept colateral.

Având în vedere că interesul pentru industria cripto este în creștere, serviciile de împrumut precum cele oferite de Silvergate și SEBA Bank au potențialul de a facilita intrarea pe piață a investitorilor de dimensiuni mari.