Sintagma „social distancing” a devenit una dintre cele mai populare hashtag-uri de social media. În esență, pentru a reduce viteza de răspândire a coronavirusului (oficial COVID-19), oamenii sunt sfătuiți să stea acasă și să se izoleze. Pentru “unii”, nu e mare lucru – ei făceau asta dinainte să devină trendy. Pentru cei obișnuiți cu o viață socială activă, însă, e posibil ca statul acasă să fie foarte frustrant.

De-a lungul istoriei, umanitatea s-a confruntat cu epidemii diverse și multe au necesitate izolarea. Pe de o parte, acele perioade au generat beneficii neașteptate pentru omenire.

Sir Isaac Newton, student pe vremea aceea, a fost nevoit să se retragă în Cambrige în 1665 pentru a evita epidemia de ciumă din Londra. De plictiseală, el a dezvoltat teoriile de bază din optică și calcul diferențiat și a pus bazele legii atracției universale. Trei ani mai târziu, era unul dintre cei mai faimoși oameni de știință din Europa.

Testeaza browserul BRAVE si sustine revista noastra!

William Shakespeare, aparent, a scris piesele Regele Lear, Macbeth și Antony și Cleopatra în timp ce era în carantină în timpul unui focar de ciumă. Neavând altă ocupație, omul a scris câteva piese clasice care au schimbat teatrul pentru totdeauna.

Poate că nu toți vor dezvolta noi ramuri ale matematicii sau vor revoluționa arta, dar este încurajator să ne reamintim că o perioadă de izolare poate genera beneficii pe termen lung.

Pe de altă parte, nici Newton, nici Shakespeare nu aveau beneficiul Internetului sau Netflix. Dacă suntem realiști, putem să ne petrecem următorii 50 de ani uitându-ne la seriale și la meme-uri sau certându-ne cu necunoscuți din toată lumea.

Hai sa invatam despre Bitcoin, blockchain si criptomonede!

Pentru cei care vor însă să facă și ceva productiv, perioada de stat acasă poate fi o oportunitate de a învăța lucruri noi. Ca exemplu, pot în sfârșit să dedice timp pentru a studia tehnologia blockchain și a afla ce idei stau în spatele criptomonedelor.

Ce este Bitcoin? – Cum functioneaza, unde il stocam si cum il tranzactionam?

În funcție de preferințele personale, informațiile despre criptomonede sunt disponibile în format scris sau sub formă de clipuri Youtube. Iar pentru cei ale căror talente stau în activitatea pe social media, există numeroase oportunități de a face bani din promovarea de proiecte sau publicarea de articole.

Dacă deja știți tot ce e de știut despre tehnologie și aveți și unele cunoștințe de programare, poate sunteți interesați să contribuiți la dezvoltarea unui proiect open source. Există numeroase platforme ce oferă bounties pentru contribuții la cod sau identificarea de bug-uri.

BountyHive este o platforma de microjoburi in spatiul crypto. Profita de timpul liber si studiaza cum poti sa faci un venit suplimentar!

Ideal, această perioadă de social distancing ar putea să ofere un salt major în dezvoltarea proiectelor cripto și, de ce nu, în creșterea gradului de educație a publicului cu privire la Bitcoin.

Asadar, hai sa invatam despre Bitcoin si despre ecosistemul propus!

CryptoZZ