Co-fondatorul și CEO-ul Twitter, Jack Dorsey a declarat din nou că este de părere că Bitcoin (BTC) va fi moneda nativă a internetului:

“[Bitcoin] a fost ceva care sa născut pe internet, care a fost dezvoltat pe internet, testat pe internet … Este nativ internetului”.

Dorsey a făcut o afirmație similară la mijlocul lunii martie 2018, când a afirmat că Bitcoin va deveni “singura moneda mondiala“. A declarat ca în următorii 10 ani criptomonedele vor lua locul dolarului american în finanțele mondiale și că Bitcoin va deveni principala monedă utlizată pentru plăți la nivel internațional.

CEO-ul Twitter este de asemenea și fondatorul Square, o aplicație de procesare de plăți care permite utilizatorilor săi să comercializeze în Bitcoin. El a afirmat că Square nu planifică să adauge alte criptomonede în aplicație.

Square a fost numită compania Yahoo Finance a anului 2018. A generat venituri din tranzacțiile cu Bitcoin în valoare de 43 milioane dolari pentru Trimestrul 3, 2018.

Viitorul Bitcoin și blockchain

În timpul interviului acordat podcastului Joe Rogan, Dorsey a pus în evidență și piedicile cu care se confruntă Bitcoin. El a afirmat că

“unele dintre băncile importante consideră că această tehnologie amenință cu siguranță anumite servicii din spatele băncilor și instituțiilor financiare, amenință anumite guverne de asemenea…”

Dorsey a remarcat că

“toți iubesc blockchain, datorită eficienței pe care o pot crea pentru afacerea lor și potențial noi linii de afaceri”.

Dorsey preconizeaza că internetul se transformă într-un sistem în care toate datele create vor fi online în mod permanent. Potrivit lui, “acesta este ceea ce blockchain facilitează și trebuie să ne asigurăm că acordăm atenție”. El a descris în continuare modul în care vede viitorul internetului:

“Ne mutăm într-o lume în care orice lucru creat există pentru totdeauna. Dispare controlul centralizat asupra a ceea ce vedem. Aceste modele devin complet descentralizate și toate aceste bariere noi, care există astăzi, nu mai sunt la fel de importante”.