Andreas Antonopoulos este poate unul dintre cei mai faimoși oameni din lumea cripto. El a devenit celebru datorită videoclipurilor sale educative despre funcționarea bitcoin, a tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. Antonopoulos este, de asemenea, autorul mai multor cărți, inclusiv Mastering Bitcoin și recent a anunțat o nouă carte: Mastering Lightning Network.

În ultimul videoclip publicat pe canalul său de YouTube, Andreas Antonopoulos a anunțat că nol volum va fi scrisă în colaborare cu René Pickhardt și CTO of Lightning Labs, Olaoluwa Osuntokun.

Cei trei autori vor începe să scrie noua carte în luna septembrie și că va dura aproximativ un an până la finalizare. Cartea probabil nu va fi disponibilă până la sfârșitul verii viitoare.

Antonopoulos a subliniat, de asemenea, că participarea activă a comunității cripto la realizarea cărții este binevenită.

Mastering Lightning Network – instruire gratuită

Andreas a explicat că noua carte se va adresa persoanelor mai puțin experimentate în domeniu, care nu sunt conștiente de posibilitățile oferite de soluția LN de scalabilitate pentru Bitcoin. Pe lângă funcționarea LN, cartea va acoperi și unele dintre aplicațiile proiectate pentru a rula pe LN.

Mastering Lightning Network va fi disponibilă gratuit, iar cei interesați pot contribui la traducerea și distribuirea cărții.

Pînă acum, Antonopoulos a publicat Mastering Bitcoin, Internet of Money și Mastering Ethereum.

Lightning Network a fost lansată 2018 și este un protocol de plată care funcționează pe deasupra blockchain-ului Bitcoin. LN permite micro-tranzacții rapide între nodurile participante și a fost oferită ca o soluție la problema scalabilității Bitcoin. Popularitatea sa a crescut semnificativ anul acesta, deși este încă în faza de construcție și întâmpină dificultăți tehnice.