Furnizorul de portofel Bitcoin și altcoin Blockchain.com se confruntă cu presiuni din partea utilizatorilor pentru a integra tehnologia Segwit. Aceasta generează taxe de tranzacție mai mici față de cele practicate de companie în prezent.

Blockchain.com, cunoscut anterior ca Blockchain.info, este unul dintre cele mai folosite portofele Bitcoin care nu acceptă SegWit. Această tehnologie permite tranzacții Bitcoin mai rapide și mai ieftine schimbând caracteristicile tranzacției în sine, inclusiv dimensiunea acesteia.

vinde bitcoin

În ciuda faptului că este disponibil încă din 2017, SegWit a generat critici din partea unor membrii ai comuntății, care și-au exprimat diverse îngrijorări cu privire la implementarea acesteia.

CEO-ul Blockchain.com, Peter Smith, a declarat anterior că este un susținător al SegWit. Cu toate acestea, tehnologia nu a fost încă implementată în portofelele lor.

“De când Segwit a fost activat la 1 august 2017, Blockchain.com susține că au creat 31 de milioane de portofele noi”,

a scris BashCo, moderatorul Reddit pentru subredditul r/Bitcoin.

“Sunt 31 de milioane de portofele care nu acceptă Segwit!”,

s-a plâns acesta.

Critici la adresa Blockchain.com și Bitpay

Baza totală de utilizatori a Blockchain.com se ridică în prezent la aproximativ 41 de milioane. În ciuda faptului că este printre cei mai vechi furnizori de portofel, compania a atras în mod regulat controverse cu privire la practicile sale de afaceri.

Cel mai recent, Blockchain.com s-a asociat cu procesorul de plăți BitPay pentru o integrare a portofelului.

Bitpay a făcut o gafă serioasă de PR săptămâna trecută, când a împiedicat un utilizator să trimită o donație de 100.000$ în Bitcoin unei organizații de caritate care luptă împotriva incendiilor din pădurea amazoniană.

Blockchain.com și BitPay nu sunt singurele companii mari care evită SegWit – nici Binance nu oferă adrese SegWit pentru comercianți.

În mai, Changpeng Zhao a spus că, deși tehnologia va apărea probabil pe platformă în viitor, nu este o prioritate pentru dezvoltatori.

“SegWit este pe lista noastră de îmbunătățiri, dar este o prioritate mai mică, deoarece tranzacțiile Bitcoin funcționează în prezent, în special cu Lightning Network, care a preluat o parte din trnazacțiile de pe rețeaua principală Bitcoin”,

a explicat el.