Cei care au investit în Bitcoin în perioada de început au ajuns în timp să fie milionari în dolari. Se poate vorbi de noroc sau de instinctul pentru a identifica oportunitățile. Acestea sunt câteva dintre poveștile de succes ale milionarilor in Bitcoin.

Liceanul milionar

Adolescentul german Erik era sătul de școală și a făcut un pariu cu părinții: dacă va reuși să devină milionar înainte de 18 ani, nu va mai trebui să meargă la facultate. El avea doar 11 ani când a investit un cadou de 1000 de euro de la bunica sa în Bitcoin.

Erik a fost sfătuit de fratele său despre ce să facă cu banii. În 2011, un BTC a costat aproximativ 12$ și în 2013, el a început să vândă primele sale monede in jurul valorii de 1000 USD.

Până în 2013, Fineman a făcut deja 100.000 de dolari din cei 1.000 de euro. Cu acești bani, a fondat un start-up educațional în 2014. Lucrurile au decurs bine, iar Fineman s-a mutat în curând în Silicon Valley, a călătorit lumea dând prelegeri. De asemenea, a fost numit TIME cel mai influent adolescent din 2014.

În ianuarie 2015, Erik a primit o ofertă pentru a-și vinde compania pentru 100.000 de dolari sau 300 BTC – a ales Bitcoin. El a continuat să creeze diferite afaceri, iar până la 18 ani a devenit milionar, câștigând pariul și renunțând să mai meargă la facultate.

În vara anului 2017, Fineman deținea 403 BTC. În iulie 2018 devine milionar in bitcoin, valoarea investiției depasind 2 milioane de dolari.

Călătorul prin lume

Domnul Smith preferă să își păstreze anonimatul. Într-un interviu acordat Forbes, el a povestit cum a ajuns să fie milionar in Bitcoin.

După ce a absolvit facultatea în 2008, Smith s-a angajat ca inginer software în Silicon valley. În 2010 a aflat despre Bitcoin de la un coleg și a decis să investească 3000$ în criptomonedă. La momentul respectiv, Bitcoin se tranzacționa cu 0.15$.

Smith a uitat de achiziție până în 2013, când prețul BTC a ajuns la 350$. A vândut atunci 2000 Bitcoin și încă 2000 BTC la prețul de 800$. Cu o avere de 2.3 milioane de dolari, Smith a decis să își dea demisia și să călătorească în lume. În ultimii patru ani, el s-a plimbat pe tot globul, zburând cu clasa întâi și cazându-se la hoteluri de 5 stele.

El apreciază că până în prezent a câștigat 25 milioane de dolari dintr-o investiție inițială de 3000$. Mai are încă 1000 BTC pe care planifică să le vândă când prețul va ajunge la 150.000$

Gemenii Winklevoss – Primii miliardari Bitcoin

Frații Winklevoss au adoptat Bitcoin încă de la început și susțin că în 2013 dețineau 1% din totalul monedelor existente. Acum au peste 400 de milioane de dolari și o valoare netă în criptomonede de 1 miliard de dolari. De asemenea, au devenit personalități importante pe piața cripto în calitate de proprietari ai exchange-ului Gemini.

Cameron și Tyler au început să investească în blockchain în 2012. Au devenit faimoși când l-au acuzat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, că le-a furat ideea de rețea socială. Au obținut o compensație de 65 de milioane de dolari în cadrul procesului intentat acestuia.

În timpul scăderii mari a Bitcoin între 2013 și 2015, au pierdut 80% din investiții. În aprilie 2013, gemenii Winklevoss au deținut împreună 11 milioane de dolari în BTC, la prețul de 120 dolari pe monedă.

În decembrie 2017, valoarea lor depășise 1,5 miliarde de dolari când prețul BTC ajunsese la 19.700 de dolari.

Acum sunt printre cei mai mari miliardari cripto și au optat să investească banii în loc să îi cheltuiască pe plăceri de moment.

Proprietarul „Crypto Castle”

Jeremy Gardner este un alt milionar in Bitcoin. A început să investească în criptomonede în primele zile și a obținut câștiguri substanțiale. În 2014, era convins că Bitcoin va fi o investiție de viitor.

Prietenii lui Gardner l-au ajutat să obțină Bitcoin și a investit câteva mii de dolari într-o perioadă foarte scurtă de timp.

La 25 de ani Gardner este un milionar auto-realizat. S-a ocupat inițial de tranzacționarea cu criptomonede, iar în prezent are și un portofoliu de investiții tradiționale extins.

Reședința sa din San Francisco, numită „castelul Crypto”, găzduiește pasionații de cripto care vizitează orașul. Gardner susține că cel puțin șapte oameni care au locuit acolo au devenit milionari.

Jerry este o gazdă generoasă și organizează petreceri masive – susține că în prezent cea mai mare cheltuială a sa este alcoolul.

Primul angajat la Coinbase

Olaf-Carlson Wee a devenit un cripto-entuziast din primul moment când a auzit de Bitcoin. El și-a trimis CV-ul la Coinbase Wallet și a devenit primul său angajat în 2013.

La vremea respectivă, criptomonedele nu erau un subiect popular, dar Carlson și-a investit toți banii în bitcoin.

În plus, a reușit să-și convingă angajatorul să îl plătească în BTC. Deși prima sa investiție în cripto a eșuat atunci când BTC s-a prăbușit de la 16 dolari la 2 $, el a continuat să creadă în viitorul criptomonedelor.

Ulterior, valoarea sa a crescut de la 4 milioane dolari la peste 200 milioane dolari în câteva luni.

Investitor timpuriu

Eddy Zillan este un alt exemplu despre cum poți deveni milionar in Bitcoin înainte de a împlini 18 ani. Când avea doar 15 ani, a început să investească în criptomonede – prima sa achiziție valora doar 100 de dolari. Profiturile obținute l-au convins că este o investiție de viitor și a continuat să tranzacționeze cu succes.

La vremea respectivă, Zillan a trebuit să învețe singur cum să investească, deoarece nu existau resurse online pe care să se poată baza.

CryptoZZ – Indrumarul tau in spatiul Crypto!

Pe măsură ce prețurile criptomonedelor au continuat să crească, Zillan a investit mai mult. În doar câteva luni, portofoliul său a însumat 350.000$. Până la începutul anului 2018, la vârsta de 18 ani, portofoliul său ajunsese la peste 1 milion de dolari. De asemenea, își valorifică succesul oferind sfaturi de tranzacționare pe piata cripto.

Cel mai bogat rege cripto

Potrivit Forbes, Chris Larsen, co-fondatorul Ripple, este cea mai bogată persoană din industria cripto. El deține un MBA de la Stanford, iar afacerea sa controlează 61 de miliarde din 100 miliarde XRP la nivel global. În februarie 2018, valoarea sa netă în criptomonede era de aproape 8 miliarde de dolari.

La 57 de ani, Larsen are experiență de investiții și a identificat corect oportunitățile de pe piața cripto.
În 2012, a devenit co-fondatorul Ripple împreună cu fondatorul mt.Gox, Jed McCaleb, scopul fiind de a facilita plățile internaționale pentru bănci folosind tehnologia blockchain.

În februarie 2018, Forbes l-a catalogat drept cel mai bogat rege cripto de pe planetă, iar valoarea sa totală este plasată la 59 de miliarde de dolari.

Cu tehnologiile digitale moderne, poveștile de mai sus demonstrează că oricine poate deveni bogat investind în moneda potrivită la momentul potrivit.