Congresul Statelor Unite are în vedere un proiect de lege care prevede că monedele digitale stabile gestionate sunt securities. Acestea ar trebui privite similar cu contractele de investiții și, prin urmare, trebuie să obțină aprobare pentru a fi emise.

Reprezentanta americană pentru cel de-al 29-lea district al Congresului din Texas, Sylvia Garcia, a prezentat un proiect de lege Comitetului pentru servicii financiare al Camerei pe 18 octombrie. Denumit ” Stablecoins sunt securities din 2019 ”, noua reglementare urmărește să reglementeze monedele digitale stabile conform Legii Securities din 1933. Aceasta implică „modificarea definițiilor statutare ale termenului de securitate” pentru a include termenul „criptomonede stabile gestionate”.

vinde bitcoin

Proiectul de lege prevede:

„Valoarea de piață a unui astfel de activ digital este determinată, integral sau în parte semnificativă, direct sau indirect, prin raportare la valoarea unui grup sau a unui coș de active, inclusiv active digitale, deținute, desemnate sau gestionate de una sau mai multe persoane .“

Proiect de lege pentru Libra

Inițiativa pare să fie dedicată criptomonedei Libra planificată de Facebook, care este prevăzută să se lanseze în 2020.

Reprezentantul american Warren Davidson, ce a avut un rol major în autorizarea legii de taxonomie a tokenurilor, are o părere similară. El a declarat că Libra se clasifică drept security și, prin urmare, intră sub autoritatea SEC.

Davidson a declarat:

„Nu este vorba despre o criptomonedă stabilă standard. Este vorba despre existența unei autorități centrale care îi poate modifica valoarea. Atunci când vă puneți încrederea în valoarea acelui token, în acțiunile unei autorități centrale, atunci sunt de acord cu Jay Clayton. Asta arată foarte mult ca o security.”

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este programat să depună mărturie în fața Congresului Statelor Unite în cursul zilei de miercuri. Aparent, el intenționează să declare că Libra nu se va lansa nicăieri în lume până când autoritățile de reglementare ale SUA nu o vor aproba.