Conform unui studiu Statista, numărul utilizatorilor portofelului Blockchain din lume a depășit acum 40 de milioane.

La sfârșitul anului 2016, numărul de utilizatori era de peste 10 milioane, în timp ce la sfârșitul anului 2017 au depășit 20 de milioane. În timpul bulei speculative de la sfârșitul lui 2017-începutul lui 2018, numărul de utilizatori a depășit 30 milioane. A ajuns la 40 milioane în iunie 2019.

Cel mai sigur Portofel Bitcoin

Blockchain.com a anunțat pe 25 septembrie că numărul total de portofele a depășit 42 de milioane. Este important de remarcat că numărul se referă la portofele în sine, nu doar la adresele publice. Fiecare portofel poate conține mai multe adrese și suportă mai multe tipuri de criptomonede.

Multe portofele, puține adrese active

De exemplu, în ceea ce privește bitcoin, există aproape 10 de milioane de adrese care conțin BTC cu o valoare egală sau mai mare decât un dolar. Numărul de adrese active în ultimele 24 de ore este de aproximativ 700.000.

Prin urmare, multe portofele au fost create, dar sunt încă goale sau conțin foarte puține tokenuri sau nu conțin Bitcoin, ci alte criptomonede.

În plus, numărul de adrese active este mult mai mic decât numărul de portofele ce conțin Bitcoin.

Zeci de milioane de oameni au portofel cripto

Din aceste date se pot trage câteva concluzii.

În primul rând, portofelele cripto existente depășescu cu mult 40 de milioane, deoarece statistica se referă doar cele deschise pe platforma Blockchain.com. Așadar, multe zeci de milioane de oameni din lume și-au deschis portofele de criptomonede.

În al doilea rând, cele mai multe dintre acestea nu conțin Bitcoin sau conțin atât de puține Satoshi, încât sunt neglijabile. Iar cea de-a treia concluzie este că numărul de portofele crește rapid în 2019.