Operatorul Alipay Ant Financial a anunțat un parteneriat cu gigantul Bayer Crop Science pentru a dezvolta soluții blockchain în agricultură. Ledger Insights a raportat despre parteneriat pe 26 septembrie, menționând, de asemenea, că cele două firme au semnat o scrisoare de intenție pentru a-și dezvolta soluția pentru a spori trasabilitatea și transparența. Inițiativa a fost anunțată la Conferința Apsara ce s-a derulat în cursul săptămânii în Hangzhou, China.

„Scopul parteneriatului este de a crea soluții complete, bazate pe blockchain, concepute pentru a aduce o mai mare transparență pentru a îmbunătăți siguranța alimentelor și eficiența lanțurilor de aprovizionare agricole”,

a explicat purtătorul de cuvânt al Ant Financial.

Ant Financial planifica extinderea

Bayer este o companie cu multiple ramuri, de la producția de medicamente până la proprietarul Monsanto, specializată în produse agro-chimice. Bayer a achiziționat anul trecut Monsanto pentru 63 de milioane de dolari.

Ant Financial a declarat, de asemenea, că intenționează să-și extindă parteneriatul cu Hyperledger pentru a lucra la interoperabilitate, standarde și aplicații blockchain. Serviciul Blockchain as a Service (BaaS) dezvoltat de Ant oferă suport atât pentru platforma proprie, cât și pentru Hyperledger Fabric.

Potrivit raportului, agricultura „este acum una dintre cele peste 40 de aplicații ale tehnologiei blockchain ale Ant”, iar firma are, de asemenea, inițiative în domeniul finanțării lanțului de aprovizionare și a trasabilității orezului, printre altele.