Platforma eToro de investiții a anunțat semnarea unui contract de sponsorizare a șapte echipe de fotbal din Premier League, Liga I din Marea Britanie.

Cu ajutorul agenției de marketing SportQuake, șapte cluburi vor primi sponsorizări în bitcoin. În baza acestora eToro va obține posibilitatea de promovare a serviciilor sale. Cele șapte cluburi sunt Tottenham Hotspur, Newcastle United, Crystal Palace, Leicester City, Southampton, Brighton & Hove Albion și Cardiff City.

Acestea au posibilitatea de a deschide portofele digitale pe platforma eToro. Totodată pot folosit criptomonede pentru vînzarea și cumpărarea de jucători dacă doresc, conform declarațiilor reprezentanților eToro.

Mangerul de la platforma eToro

pentru Marea Britanie, Iqbal V. Gandham, a declarat că noua strategie de promovare a serviciilor prin intermediul fotbalului a fost pusă în practică după negocieri ce au durat șase luni.

În baza acestui contract, eToro va obține acces la jucători, drepturi digitale, bilete, panouri LED pe stadioane și fundaluri pentru interviuri.

”Tehnologia blockchain din spatele criptomonedelor precum Bitcoin aduce transparență și are potențialul de a îmbunătăți experiența tuturor celor pasionați de fotbal. De la fanii care doresc să achiziționeze bilete pentru meciuri până la negocierea transferurilor de jucători de către cluburi, credem că blockchain poate revoluționa lumea fotbalului”

a declarat Gandham.

El susține de asemenea că eToro este ”prima companie care sponsorizează Premier League în bitcoin”.

Platforma eToro de investiții online a fost fondată în 2006. A devenit rapid una dintre primele companii de acest tip care a adoptat criptomonedele.  Permite utilizatorilor să vândă și să cumpere Bitcoin încă din 2014.

În 2017, platforma a extins serviciile pentru XRP, Ether și Litecoin. În mai 2018 a anunțat că va deschide o platformă exchange cripto propriu zisă.

Aceasta va oferi servicii de portofel digital, dar și posibilitatea tranzacționarii altor criptomonede DASH, BCH, XLM, ETC, NEO și EOS. De asemenea, noul exchange va fi disponibil și pentru investitorii din Statele Unite.