CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat că lansează o nouă inițiativă sub numele Square crypto. Aceasta urmărește să finanțeze dezvoltări esențiale pentru ecosistemul criptomonedelor în ideea de a facilita adopția.

Dorsey este de asemena fondatoul companiei Square, procesator plati online, ce a permis achiziția de Bitcoin. Aplicația Square Cash App a introdus cumpărarea de BTC încă de la sfârșitul lui 2017.

Îmbunătățirea ecosistemului cripto prin proiecte open source

În martie 2019, CEO-ul Square, Jack Dorsey, a anunțat că firma sa va angaja trei sau patru dezvoltatori și un designer care să lucreze în ecosistemul Bitcoin. Majoritatea dezvoltatorilor Bitcoin sunt voluntari, dar Dorsey dorește să finanțeze creșterea Bitcoin direct prin Square Crypto.

”Dorim să construim proiecte open source care vor face adoptarea în masă nu doar posibilă, ci inevitabilă. Scopul nostru nu este de a face bani, ci de a îmbunătăți sistemele existente”

a declarat el.

Dorsey susține că inițiativa Crypto Square nu are scop comercial, ci este o încercare de ajuta la dezvoltarea comunității Bitcoin.

“Săptămâna trecută mă gândeam la proiectul hack week și am întrebat:” Care este cel mai important lucru pe care l-am putea face pentru comunitatea bitcoin? “Răspunsul a fost simplu:” plătiți oamenii pentru a îmbunătăți ecosistemul cripto”. Ideea a rezonat imediat cu mine, așa că o facem”.

Dorsey a început deja să se întâlnească cu potențiali dezvoltatori în aprilie, după ce “Crypto Twitter” a sugerat candidați potențiali. Printre candidații sugerați au fost diferiți dezvoltatori Bitcoin Core și membri ai BTCPayServer.

procesator plati online

Promovarea adopție prin îmbunătățirea design-ului

Detalii exacte ale proiectului Crypto Square au fost bine păstrate, dar o temă comună este accelerarea designului și UX. Dorsey va angaja un designer cu normă întreagă pentru a se concentra pe UX. Contul oficial de Twitter al Square Crypto Twitter a subliniat că “adoptarea în masă este imposibilă fără un design deosebit”.

”@sqcrypto
Există un motiv important pentru care multe dintre cele mai strălucite minți, de la CS la economie și nu numai și-au dedicat cariera industriei cripto. Acestea fiind spuse, adoptarea în masă este aproape imposibilă, fără un design deosebit. Unul dintre scopurile noastre este de a accelera rolul designului UX în cripto.”

Dorsey însuși a spus că design-ul este o componentă subfinanțată a ecosistemului cripto. În opinia sa, acest aspect are o importanța crucială pentru introducerea oamenilor în tehnologie.

Dorsey, un avocat al Bitcoin

În ultimul an, Dorsey și-a sporit implicarea în bitcoin și criptomonede, fiind citat de multe ori cu declarații de susținere.

“Internetul merită și va avea o monedă proprie. Nu știu dacă va fi Bitcoin sau nu. Sper că va fi “,

a declarat Dorsey anul trecut.

Square, procesator plati online, a fost numită compania Yahoo Finance a anului 2018. A generat venituri din tranzacțiile cu Bitcoin în valoare de 43 milioane dolari pentru Trimestrul 3, 2018.