Rata de adopției a Bitcoin a crescut cu 700% în ultimii 5 ani, conform CoinMap.org. Numărul de comercinați care acceptă plăți în BTC a crescut de la 1800 în 2013 la mai mult de 14 mii în decembrie 2018.

Adoptarea în masă ar putea fi “Holy Grail” pentru Bitcoin. Creșterea numărului de utilizatori ai criptomonedei poate genera creșterea valorii sale, din cauza numărului limitat de BTC aflate în circulație.

CoinMap.org colectează și publică magazinele și afacerile care acceptă în prezent Bitcoin ca mijloc de plată. Această listă poate fi folosită ca un indice al ratei de adoptare a BTC din întreaga lume.

În prezent, harta lumii arată că peste 14.000 de magazine acceptă în prezent Bitcoin. Cu doar cinci ani în urmă, acest număr era de șapte ori mai mic.

Peste 14.000 de comercianți acceptă Bitcoin

De la începutul lunii decembrie 2013 până în prezent, s-a înregistrat o creștere de peste 702% a numărului de comercinați care acceptă plata cu criptomonede. În aceeași perioadă, prețul a crescut de peste 17 ori, de la aproximativ 200 la aproximativ 3500 de dolari.

Harta arată că cea mai mare rata de adopției este în Europa și în Statele Unite. De asemenea, Japonia, Coreea de Sud și unele zone ale Americii de Sud sunt bine reprezentate.

America de Sud a fost zona cu cea mai mare creștere în ultimii 5 ani, în special, Venezuela, dar și în țări precum Columbia, Ecuador și Brazilia.

Excluzând Africa, China și Asia de Sud-Est sunt zonele în care există încă foarte puține magazine care acceptă Bitcoin. Desigur, în China, utilizarea criptomonedelor este interzisă de guvern și este posibil ca site-ul CoinMap să nu poată fi accesibil. Cu toate acestea, în China, perspectivele de dezvoltare ale industriei cripto sunt interesante.

India este, de asemenea, acoperită foarte prost, dar, chiar și în acest caz, obstacolele provin dintr-o atitudine circumspectă a guvernului.

Numărul de tranzacții cu Bitcoin a început din nou să crească

Statisticile arată că numărul tranzacțiilor zilnice în BTC a început din nou să crească și a ajuns la volumele de la mijlocul lui 2017, mult mai mari decât cele de la sfârșitul anului 2013. Tranzacțiile cu Bitcoin au înregistrat o dublare de la spargerea ”bulei” cripto din februarie 2018, când au înregistrat o scădere dramatică.