În ciuda evoluției pieței de pe parcusul anului trecut, tranzacțiile Bitcoin din acest an sunt în continuă creștere. În prezent, numărul de tranzacții confirmate din rețea a atins cel mai mare nivel din ianuarie 2018.

Numărul de tranzacții în creștere

Datele arată că numărul tranzacțiilor Bitcoin confirmate este în prezent mai mare decât cel din 17 ianuarie 2018. La momentul respectiv, prețul BTC era de aproximativ 12.000 de dolari, în timp ce în prezent este de 3700$.

Este de remarcat și faptul că proporția plăților Bitcoin efectuate prin intermediul protocolului Segregated Witness (SegWit) a crescut, de asemenea, în mod continuu pe parcursul anului 2018. În prezent, acestea cuprind peste 40% din toate tranzacțiile efectuate pe rețeaua Bitcoin.

Numarul comerciantilor creste de la an la an. Un procent foarte mare din cei care detin Bitcoin, vor sa ii cheltuie in diferite magazine sau restaurante.

Aceste aspecte demonstrează că, în ciuda scăderii prețurilor, Bitcoin continuă să vadă o utilizare și o adoptare sporită.

Lightning Network în creștere

2018 a reprezentant de asemenea o perioadă de adopție a soluției de scalare Lightning Network în rețeaua Bitcoin. Aceasta și-a sporit capacitatea și a ajuns la mai mult de 5.200 de noduri și peste 19.000 de canale.

În plus, Lightning Network este o soluție de scalare în afara lanțului. Aceasta înseamnă că numărul efectiv de tranzacții zilnice este probabil mult mai mare. În prezent, utilizatorii au acum posibilitatea de a trimite și primi plăți prin intermediul telefoanelor smartphone, utilizand Lightning Network.

Principalul avantaj al LN este că gestionează tranzacții cu valoare foarte mică, cu o viteză de milioane de tranzacții pe secundă. Prin comparație, Bitcoin on-chain permite 7 tranzacții pe secună, iar Visa gestionează 45.000.

Într-o încercare recentă de a promova rețeaua, artistul Cryptograffiti a licitat o mică piesă de pictură la cel mai mic ofertant. Prețul final al picturii a fost de 1 milli-satoshi, echivalentul a 0.000000037 dolari.