Prețul Bitcoin crește, ceea ce generează dificultăți în utilizarea sa ca metodă de plată. Un articol publicat de Quartz subliniază că un sandwich poate să ajungă la 0.0008950 BTC, un număr dificil de utilizat.

Utilizarea potențială a criptomonedei pentru plățile de zi cu zi se confruntă nu numai cu dezbaterile frecvente despre volatilitate, ci și cu faptul că sumele respective implică foarte multe zecimale.

Cumpara Bitcoin

Mulți membri ai comunității susțin că adopția în masă necesită utilizarea unei subdiviziuni. Teoretic, aceasta există deja – Satoshi, numele dat celei mai mici unități indivizibile ale criptomonedei.

Un Satoshi este egal cu 0,00000001 BTC, ceea ce înseamnă că un sandviș de 10$ ar costa aproximativ 90.000 Satoshi. Denumirea subdiviziunii provine din numele misteriosului creator al Bitcoin Satoshi Nakamoto

Găsirea unui simbol pentru Satoshi

Simbolul Bitcoin „฿” – proiectat de inventatorul monedei, Satoshi Nakomoto ca pictogramă pentru o versiune inițială Bitcoin – a fost inclus în versiunea 10.0 a Unicode, standardul industriei de calcul computerizat. Unicode 10.0 a fost lansat în iunie 2017 – la aproximativ un deceniu de la lansarea criptomonedei.

Includerea simbolului Bitcoin în Unicode 10.0 s-a datorat inginerului de software Ken Shirriff. Răspunzând apelurilor din ce în ce mai mari pentru a oficializa un simbol care ar ajuta la utilizarea la scară largă a Satoshi, Shirriff a susținut:

„Există câteva posibilități aleatorii: ? Ꭶ ș ᔑ ﮔ § ᗸ ƃ ? ᚑ Ҍ þ ꝧ Ⴉ. Vă recomand să folosiți un simbol care este deja în Unicode. Deși este distractiv să inventăm un nou simbol pentru Satoshi, acesta ar fi în mare parte inutilizabil și ar provoca probleme.“

Cu toate acestea, membrii comunității continuă să promoveze opțiuni variate pentru noi simboluri.