Compania Samsung a devenit unul dintre pionierii tehnologiei blockchain odată cu lansarea telefonului Galaxy S10. Dispozitivul suportă atât aplicații descentralizate, cât și tranzacțiile cu criptomonede.

Oferind o structură hardware dedicată și un portofel cripto integrat, Galaxy S10 a devenit primul telefon blckchain produs de o companie majoră.

Dispozitivul a fost inițial disponibil pe piața din Asia, iar Samsung l-a lansat oficial și pe piețele din America (SUA și Canada).

În plus, producătorul de electronice derulează o campanie de promovare a propriului blockchain, ce oferă suport pentru dApps.

Compania subliniază că principalele beneficii ale tehnologiei decurg din descentralizare și transparență.

Prin distribuirea datelor pe mai multe calculatoare, mai degrabă decât pe un server centralizat, sistemul este mai echitabil, mai sigur și mai transparent. Din aceste motive, blockchain are potențial major de implementare într-o varietate de industrii, inclusiv finanțe, medicamente, imobiliare și divertisment.

Telefonul Galaxy S10 pregatit pentru noua tehnologie

De la portofelele cryptocurrency la DApps – sau aplicații descentralizate – Samsung a construit constant o varietate de servicii bazate pe tehnologie. Compania oferă și un pachet de servicii pentru dezvoltatori – Samsung Blockchain SDK, ce permite dezvoltarea de aplicații.

Telefonul Galaxy S10 include un magazin Blochchain Keystore din care utilizatorii pot descărca aplicațiile. În prezent, portofelul cripto integrat stochează cheile private în siguranță, în cadrul Samsung Knox, o platformă de securitate integrală. De asemenea, oferă suport pentru blockchain-ul Ethereum, Bitcoin și Tron și toate tokenurile asociate.

Penru moment, versiunea cu suport Samsung Blockchain nu este disponibilă în Europa. Telefonul este disponibil în România la majoritatea distribuitorilor, la prețul de aproximativ 700 euro, dar nu are portofel cripto integrat.

CryptoZZ