Compania Samsung pare pregătită pentru un nou pas în industria cripto, de data aceasta în ce privește minarea de criptomonede. Compania a depus în luna mai un patent pentru un cip denumit “Programmable Blockchain Solid State Drive and Switch.”

Acest dispozitiv de stocare a datelor programabile constă dintr-o memorie nevolatilă și un controler de stocare care este configurat pentru a controla sistemul. Are o interfață de rețea și poate implementa un algoritm blockchain. Practic, acest nou sistem ar avea eficiența unui ASIC, combinată cu flexibilitatea unui GPU.

vinde bitcoin

Programmable Blockchain Solid State Drive and Switch nu este singurul produs dedicat minării de criptomonede produs de Samsung. Din anul 2018, compania a început să producă cipuri de minare Bitcoin performante, cu un nou model denumit 7LPP lansat recent.

Tehnologie aplicabila

Samsung afirmă că 7LPP va permite dezvoltarea altor tehnologii emergente, cum ar fi inteligența artificială, Internet of Things, rețea 5G, automotive, precum și tehnologie pentru centre de date pentru întreprinderi și pe scară largă.

De asemenea, Samsung a încheiat un parteneriat strategic cu MicroBT – al treilea cel mai mare producător de Bitcoin ASIC. Cel mai recent dispozitiv MicroBT, M20S WhatsMiner, are o capaciate de 68 TH/s și o eficiență energetică de 48W/TH.

Prin comparație, Bitmain Antminer S9 atinge 13,5 Th/s cu o eficiență energetică de 98W/TH. Asta înseamnă că cipurile Samsung sunt de cinci ori mai puternice decât cele utilizate de Bitmain.

Pe lângă faimosul telefon Galaxy S10 cu capaciatate de stocare cripto, Samsung a confirmat că este în curs de dezvoltare a propriei rețele blockchain bazată pe platforma Ethereum. Aceasta va include un token nativ numit Samsung Coin.