Economistul Bitcoin, Tuur Demeester, a publicat pe Twitter o statistică cu orașele cu cele mai multe căutări despre Bitcoin.

Lagos, Nigeria
Orașul nigerian a demonstrat dintotdeauna un interes sporit cu privire la Bitcoin. Economia locală este extrem de instabilă și nigerienii folosesc criptomonedele ca măsură de protecție împotriva inflației.

Este interesant de asemenea că termenul de căutare ”buy bitcoin” este mult mai folosit. De asemenea, față de New York, locuitorii din Lagos au căutat cum să cumpere Bitcoin de cinci ori mai mult.

Singurul alt oraș care se apropie ca volum de căutări pe Google este Accra din Ghana, un volum de 73% față de Lagos.

Vienna, Austria
Interesul pentru Bitcoin în Austria este ridicat și pare să crească și mai mult. Capitala Viena se clasează pe locul doi, cu 70% fata de căutările din Lagos. Cu toate acestea, orașul are doar o zecime din populația Lagos.

Orașul Vienna a lansat inițiativa ”Smart City Vienna”, care urmărește să îmbunătățeasca viața locuitorilor cu utilitatea blockchain.

San Jose, California
Orașul San Jose este domiciliul pentru majoritatea angajaților din Silicon Valley. În acestă regiune, comunitatea cripto este numeroasă și bine educată, așadar căutările pe Google cu privire la Bitcoin nu sunt o surpriză.

Los Angeles, California
Gazda Hollywood este de asemenea populat de oameni interesați de criptomonede, ceea ce înseamnă că și căutările realizate de ei se clasează în top.

Toronot, Canada
Cel mai populat oraș din Canada este și campionul la căutări pe Google a termenului Bitcoin. În această zonă se situează nu mai puțin de 218 ATM-uri Bitcoin, de două ori mai multe decât în Montreal.

Munchen și Berlin
Primul ATM Bitcoin din Munchen a fost instalat doar anul trecut. Cu toate acestea, atât Munchen, cât și Berlinul se află în primele zece locuri în topul căutărilor pe Google. Interesul populației precede în mod clar eforturile de reglementare.

New York
Cu toate că este statul cu cele mai stricte reguli în ce privește tranzacționarea cu criptomonede, New York este în topul orașelor interesate de Bitcoin. Nici măcar articolele negative publicate de presa locală nu îi descurajează.

Singapore
Mica insulă asiatică are ambiții să devină un hub pentru blockchain și criptomonede. Cetățenii demonstrează clar interesul prin căutările pe Google.

Sidney, Australia
Topul orașelor interesate de Bitcoin este închis de Sidney, cea mai populată zonă a Australiei. Australienii sunt foarte interesați de criptomonede și au chiar posibilitatea de a le folosi pentru a cumpăra fast food.