Cardul VISA Coinbase, disponibil în șapte țări europene

Coinbase a anunțat extinderea cardului Visa cripto-fiat la alte 6 țări europene, după lansarea din aprilie în Marea Britanie. Cardul VISA Coinbase este acum disponibil pentru clienții din Spania, Germania, Franța, Italia, Irlanda și Olanda. Este conectat la portofelele utilizatorilor Coinbase, permițându-le să-și cheltuiască activele digitale la milioane de comercianți aprobați de Visa. Cardul lichidează criptomonedele disponibile într-un cont Coinbase pentru suma echivalentă în euro (sau GBP), plătindu-i comerciantului în fiat.

Taxa de emitere a cardului este de 4,95 £ / 4,95 EUR pentru comanda cardului, plus 2,49% pe achiziție.

BitMEX avertizează asupra creșterii tentativelor de compromitere a conturilor

Platforma crypto BitMEX a avertizat utilizatorii că a fost înregistrată o creștere a tentativelor de compromitere a conturilor. Pentru a prevenit problemele, exchange-ul a blocat opțiunea de dezactivare a e-mailurile de notificare de conectare. De asemenea, necesită verificări prin e-mail pentru solicitările de retragere a fondurilor prin API.

BitMEX îi sfătuiește pe utilizatori să utilizeze parole puternice, să utilizeze autentificarea în doi factori (2FA) și să utilizeze un manager de parole.

CryptoCompare lansează un nou sistem de evaluare a exchange-urilor cripto

Compania de analiză cripto CryptoCompare din Londra a lansat Benchmark Exchange, care evaluează activitatea a peste 100 de exchange-uri cripto la nivel mondial. Noul produs a fost lansat în urma numeroaselor rapoarte cu privire la volume artificiale de tranzacții.

Comunicatul de presă al CryptoCompare a explica:

“Problema s-a agravat în ultimul an – exchange-urile de calitate scăzută și-au crescut cota de piață cu 30%. Acest lucru demonstrează necesitatea unei metodologii de clasificare care să nu se bazeze pe volume agregate”.

Benchmark exchange implementează atât o abordare calitativă (due diligence), cât și cantitativă (bazată pe order books și tranzacții). Conform acestui top, cele mai bune exchange-uri din lume sunt, în ordine, Coinbase, Poloniex, Bitstamp, bitFlyer, Liquid, itBit, Kraken, Binance, Gemini și Bithumb.

Poșta austriacă lansează timbre pe blockchain

Poșta austriacă a anunțat oficial introducerea unei linii de timbre în ediție limitată pe blockchain. Au fost lansate 150.000 de exemplare, la un cost de 6,90 € fiecare.

Timbrele se bazează pe blockchain-ul Ethereum și sunt imprimate cu un cod QR de identificare. Fiecare timbru este un tip de token non-fungibil (NFT), cea ce înseamnă că valoarea lor va crește pe termen lung.