Libera circulația a oamenilor a sprijinit dezvoltarea cardurilor alimentate cu criptomonede, inclusiv în România. Acestea oferă avantajul că nu generează taxe de conversie a valutelor, indiferent în ce țară sunt folosite.

Pentru mulți, simpla acțiune de a atinge cardul de cititor și auzirea „bipului de succes” este o parte normală a vieții de zi cu zi. Numeroasele carduri cripto permit utilizarea monedelor digitale pentru cumpărăturile obișnuite – de la Revolut, la Wirex sau Coinbase.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Cu doar câțiva ani în urmă, acest lucru ar fi reprezentat o noutate pentru mulți, dar astăzi utilizarea Bitcoin sau a altor criptomonede este din ce în ce mai normalizată.

Platile cu criptomonede sunt abia la inceput

Bitcoin a făcut valuri puternice în industria financiară și a stârnit interesul investitorilor, dar creează și un impact în alte domenii ale vieții noastre.

Deși în viitor, cheltuielile și activitățile noastre zilnice ar putea fi alimentate de Bitcoin, deocamdată lucrurile abia încep. Plata pentru cafea, bere și produse de patiserie folosind un card de debit legat de portofelul cripto este doar începutul.

De exemplu, micii comercianți ar putea opta să opereze exclusiv cu criptomonede, deoarece tranzacțiile tind să fie mai ieftine, mai rapide și mai sigure. Într-un viitor nu prea îndepărtat, am putea vedea mega-companii precum Uber preluate de organizații descentralizate care sunt alimentate de contracte inteligente.

Utilizarea criptomonedelor în viața zilnică

Creșterea popularității Bitcoin față de plățile normale nu se limitează nici la companii mari și nici la o anumită parte a lumii. În mai puțin de zece ani, am putea vedea companii minuscule de turism din Himalaya și companii de tehnologie mamut din Silicon Valley operând pe baza Bitcoin.

Poate că pentru cei ce nu au înclinații tehnice, utilizarea criptomonedelor în viața zilnică ar putea părea dificilă. Mulți însă au început să conștientizeze avantajele față de cardurile de credit tradiționale. De exemplu, din 2017, au fost sustrase peste un miliard de dolari prin fraudă cu cardul de credit, determinând 5,2 milioane de persoane din Marea Britanie să renunte la cardurile de credit și să găsească alte forme de plată.

Plățile cu cripto devin o normalitate

Introducerea criptomonedei ca formă de plată răspândită și acceptată ar putea schimba acest lucru. Faptul că numărul de ATM-uri cripto a depășit deja 8500 la nivel mondial este un semn că există cerere mare pe piață. România oferă și avantajul plăților cu criptomonede in baruri, magazine de moda, articole sportive, masini, etc, unele prin procesatorul de plati Netopia.

Pentru ca plățile cu cripto să devină o parte integrată din viața de zi cu zi a tuturor, trebuie să fie simple pentru toată lumea. Pentru asta, trebuie să existe mai multă educație cu privire la Bitcoin și celelalte criptomonede și avantajele pe care le oferă. În loc să plătească comisioane de tranzacție impuse de bancă, chiar și cele mai mici firme vor putea economisi bani și să efectueze tranzacții mai rapide cu tehnologia blockchain.