Utilizatorii de Twitter și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca aplicația Android Binance să conțină programe spion.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Potrivit utilizatorului Twitter @ShitcoinSherpa, permisiunile cerute de Binance în aplicația sa Android includ accesul la cameră și posibilitatea de a înregistra audio. Notabil este faptul că aplicația nu pare să aibă funcții publice care utilizează aceste permisiuni.

Camera este folosită pentru KYC

Directorul de securitate al lui Binance a declarat pentru Cointelegraph:

„Camera este folosită în timpul procesului KYC. Codul dezvoltat pentru aplicația Android Binance nu folosește cu siguranță microfonul. Avem un SDK terț care solicită această permisiune. Este utilizat în timpul procesului KYC. Vânzătorul terț este Megvii. Este utilizat în timpul KYC pentru scanarea ID-urilor. Încercăm să stabilim dacă putem scăpa de această permisiune. Cu toate acestea, s-ar putea ca Megvii să folosească zgomotul de fond pentru a determina frauda. Vă vom anunța când vom primi clarificări de la Megvii pentru a confirma punctul de mai sus”.

Această speculație vine după ce dezvăluirile recente sugerează că platforma video socială TikTok conține programe spyware create de guvernul chinez.