Aparent, căutările despre Bitcoin au crescut după ce prețul criptomonedei a atins cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni.

Conform Google Trends, creșterea recentă a căutărilor Bitcoin pare să fie generată de țările africane. Nigeria, Ghana și Africa de Sud ocupă primele trei locuri. Austria și Elveția completează topul celor cinci țări ce caută informații despre Bitcoin.

Termenii de căutare au inclus prețurile și alte subiecte semnificative în spațiul cripto, cum ar fi următorul eveniment de reducere a recompensei de bloc.

Nivelul actual al căutărilor a mai fost atins la începutul acestui an, când prețul BTC a crescut la 10.000 de dolari.

Analiștii sugerează că există o corelație directă între volatilitatea prețurilor Bitcoin și interesul crescut pentru criptomonede în rândul publicului. Acest lucru arată că oamenii încep să dorească să știe mai multe despre spațiul cripto.

Deși termenii de căutare nu au crescut exponențial, această corelație indică faptul că, pe măsură ce Bitcoin continuă să atragă atenția atâtor persoane din întreaga lume, volatilitatea prețurilor Bitcoin va continua chiar și după halving-ul din 2020.

Criptomonedele, în atenția țărilor în curs de dezvoltare

Datele recente din Google Trends indică, de asemenea, că tehnologiile DLT vor avea un rol central în țările în curs de dezvoltare. Acestea pot rezolva multe dintre problemele cu care aceste țări se confruntă, deoarece nu necesită costuri semnificative față de sistemele centralizate din prezent.

Chiar dacă accesul la internet în aceste regiuni este mult mai redus, o abordare corectă a DLT ar putea genera creșteri semnificative ale utilizării tehnologiei.

Țările în curs de dezvoltare pot obține avantaje semnificative prin adoptarea și punerea în aplicare a tehnologiilor registrelor distribuite. Sistemele centralizate nu funcționează eficient, iar soluții mai bune pot fi implementate cu rezultate rapide.

Rămâne de văzut dacă datele Google Trends se vor transforma în realitate.

CryptoZZ