Banca Union Bank AG din Liechtenstein anunță lansarea propriei criptomonede, stabilă, bazată pe francul elvețian și alte valute fiat. Denumirea ei este Union Bank Payment Coin (UBPC).

În ultima perioadă, Union Bank și-a concentrat dezvoltarea pe tehnologia blockchain. Intenționează să devină ”prima bancă de investiții care oferă servicii complete bazate pe blockchain”.

Emiterea UBPC este primul pas în acestă direcție, avînd rolul de a facilita tranzacțiile și de a reduce costurile asociate.

Președintele consiliului de administrație de la Banca Union Bank AG,   Mohammad Hans Dastmaltchi, a declarat:

”Scopul nostru este de a deveni prima bancă de investiții din lume bazată pe blockchain și de a oferi soluții concrete care să contribuie la creșterea eficienței, să reducă costurile și să deschidă noi oportunități de venit pentru clienții noștri și intermediari”.

Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu compania elvețiană Verum Capital. Aceasta sprijină de asemenea demersurile Union Bank de a introduce tehnologia blockchain în toate procesele interne ale băncii.

Liechtenstein ca urmat exemplul Elveției în ce privește atitudinea față de piața de criptomonede – guvernul demonstrează deschidere față de susținerea acestei industrii, pe care o consideră inovatoare și foarte utilă.

În luna iulie, guvernul a adoptat o lege dedicată tehnologiei blockchain și criptomonedelor care facilitează integrarea acestor servicii în sistemul financiar.

O serie de instituții financiare din Liechtenstein au început deja să ofere servicii în domeniul criptomonedelor. De exemplu, banca de investiții Bank Frick a lansat încă din luna martie ”investiții directe” și cold storage pentru cinci criptomonede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple și Ether.

Serviciile sunt dedicate în special investitorilor instituționali și intermediarilor financiari, inclusiv celor localizați în alte țări.

Săptămâna aceasta, Binance a anunțat de asemenea că va lansa platforma Binance LCX, un exchange cripto localizat în  Liechtenstein. Acesta oferă perechi de tranzacționare fiat-cripto bazate pe euro și franci elvețieni.