Compania Revolut oferă carduri de debit prepaid pentru clienții din Marea Britanie. De asemenea a lansat un card de debit metalic cu cashback în criptomonede.

Clienții premium care dețin acest card au posibilitatea de a retrage atât valute fiat cât și criptomonede în sistem cashback.  Valoarea cashback este de 1% în afara Europei și 0.1% pentru tranzacțiile din Europa.

În prezent cardurile Revolut oferă utilizatorilor posibilitatea de a trimite, primi și retrage fonduri în diferite valute fiat. Concomitent se pot face astfel de tranzactii și în cinci criptomonede: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple și Bitcoin Cash.

Aplicația asociată permite de asemenea tranzacționarea a 25  valute fiat și cumpărături în 150 valute fiat în străinătate fără comision.

În ce privește criptomonedele, utilizatorii pot să le achiziționeze în baza unui comision de 1.5% și permite transferuri între conturi, transformarea în valute fiat, retragerea lor de la bancomate sau plățile în magazine.

Cardul și aplicația Revolut nu permit acesul la cheile private și nu permite transfer direct de criptomonede către portofele externe, deoarece fondurile sunt păstrate în cold storage.

În prezent, compania Revolut are peste 2.5 milioane de clienți în Europa. Sistemul de cashback implementat pentru noul card metalic are potențialul de a crește adopția criptomonedelor.

Nik Storonsky, CEO la compania Revolut, a declarat:

”Lansarea Revolut Metal este, de asemenea, un pas important către generarea de venituri suplimentare pentru companie, mai ales că ne pregătim să lansăm o platformă de tranzacționare fără comisioane și să extindem afacerea în America de Nord și Asia în cursul acestui an”.

Darren Deal, vicepreședinte al cardurilor preplătite de la Mastercard Ireland și UK, a confirmat parteneriatul cu Revolut pentru noul card. Deespre acesta a declarat că este o ofertă avantajoasă pentru cei care călătoresc frecvent peste hotare.

Utilizarea cardurilor de debit bazate pe criptomonede s-a lovit de piedici serioase în luna ianuarie. Atunci Visa anulase parteneriatul cu Wave Crest, compania de procesare a plăților care sprijină dezvoltarea cardurilor cripto-debit precum TenX și CryptoPay. În urma acestei decizii, șase tipuri de carduri de debit bazate pe criptomonede au fost anulate

În timp, alte companii precum MinexSystems și Beldex au lansat de atunci carduri de debit pentru criptomonede. Noua schemă de cashback Revolut este un alt pas în direcția cea bună.

Deși în prezent sunt disponibile doar în Europa, compania Revolut intenționează să lanseze aceste servicii și în SUA, Canada, Hong Kong, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă în următoarele câteva luni.